Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Christina sjuk efter nyårsfesten – maken berättar

14 jan, 2022, 11:13 
Prinsessan Christina
Prinsessan Christina och maken Tord Magnuson har testat positivt för covid-19.
Annons
Kungligheterna som haft covid-19!Brand logo
Kungligheterna som haft covid-19!

Den svenska kungafamiljen har varit sällsamt drabbad av covid-19. Listan över medlemmarna som testat positivt för viruset kan göras lång: kungen, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia.

Prinsessan Christina har testat positivt för covid-19

Och nu kan vi lägga till ytterligare två namn. Kungens storasyster prinsessan Christina och hennes make Tord Magnuson har också insjuknat.

Tack och lov genomlevde dem hela sjukdomsperioden utan några större svårigheter. Det berättar Tord exklusivt för Svensk Damtidning.

– Vi testade positivt, men vi är friska nu och mår bra. Så det är skönt. Vi var en vecka i karantän, men det kändes som en vanlig förkylning. Vi är ju vaccinerade tre gånger, så det spelar säkert in, säger Tord.

Vet ni vem ni fick det från, viruset?

– Vi har våra funderingar kring hur vi blev smittade. Vi tror att det var på nyår, under festligheterna som var då.

Annons

Då såg vi prinsessan Christina senast

Senaste gången vi såg till Christina i ett officiellt sammanhang var i oktober, när hon dök upp i Lovisa Ulrikas matsal på Kungliga slottet. Då var hon där i ett väldigt speciellt ärende: hon skulle få medalj av lillebror kungen!

Och inte vilken medalj som helst, utan 12:e storleken med briljanter i kedja

”H.M. Konungens medalj förlänas för särskilda förtjänster” meddelade hovet då. Och prinsessan Christina fick den ”för sina stora ideella samhällsinsatser på flera områden”. Hon har bland annat varit arbetande styrelseordförande för Svenska Röda Korset i nio år, 1993-2002.

I samband med sin 75-årsdag gick Christina i kunglig pension, efter 45 år i kungahusets tjänst avvecklade hon sina uppdrag.

Annons
Annons