Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Ingrid Alexandras mystiska frånvaro – försvunnen från festen

30 jul, 2023, 17:00 
Vendela Lönnqvist
Nu får vi en förklaring på Ingrid Alexandras frånvaro.
Nu får vi en förklaring på Ingrid Alexandras frånvaro.

Norska prinsessan Ingrid Alexandra lyste med sin frånvaro under kärleksfesten.

Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Mycket har hänt i norska prinsessan Ingrid Alexandras liv den senaste tiden.

I början av sommaren tog hon studenten från gymnasiet, något som även kallas att vara "russ" i norsk studenthistoria.

Ingrid Alexandras oväntade ord om EstelleBrand logo
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Ska jobba som elevassistent

Sedan dess har hon tagit oväntade beslut i karriären.

Förutom att hon, enligt tradition och kutym, kommer gå ett års militärtjänstgöring vid Ingenjörsbataljonen i Brigad Nord, har prinsessan tackat ja till ett "helt vanligt" jobb – nämligen som elevassistent på en skola.

Bröllopet i Jordanien – Victoria och Daniel var gäster

Torsdagen den 1 juni var det dags för ett kungligt bröllop i Jordanien, då kronprins Hussein, 28, skulle knyta hymens band med sin kärlek Rajwa Al Saif, 29.

Annons

Kungligheter världen över samlades i huvudstaden Amman, bland annat brittiska prins William och prinsessan Kate, Danmarks kronprins Frederik och kronprinsessan Mary och våra egna kungligheter – kronprinsessan Victoria och prins Daniel.

Norges kronprins Haakon var även han på plats. Bland den yngre publiken kunde man skymta Nederländernas kronprinsessa Catharina-Amalia, 19, och Belgiens kronprinsessa Elisabeth, 21.

Ingrid Alexandras mystiska frånvaro

Men Ingrid Alexandra lyste med sin frånvaro – och nu ger norska Se & Hörs hovexpert Caroline Vagle svar på frågan om varför hon inte deltog som gäst på bröllopet.

– Prinsessan Ingrid Alexandras jämnåriga prinsessor Catharina-Amalia och Elisabeth var båda gäster, och många kanske därför undrar varför den norska prinsessan lyste med sin frånvaro, säger hon och utvecklar:

Annons

– Det handlar helt enkelt om att de andra två nämnda har "flyttat upp i ledet". De är båda kronprinsessor i sina respektive länder, medan Ingrid fortfarande "bara" är en prinsessa.

"Leva så skyddat från det kungliga livet som möjligt"

Det är sedan gammalt att både pappa kronprins Haakon och mamma kronprinsessan Mette-Marit vill låta äldsta dottern, och tronarvingen, vara sin egen individ så länge det går.

– Det är kronprinsparets och kungaparets önskan att hon ska vara Ingrid så länge som möjligt, och leva så skyddat från det kungliga livet som möjligt. Först den dagen hon blir kronprinsessa får vi se henne representera mycket mer, avslutar Caroline Vagle.

Annons