Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Norsk ordförande försvarar kronprinsessan Ingrid Alexandra – efter hårda kritiken mot skandalen

23 jul, 2023, 12:00 
Vendela Lönnqvist
Kronprinsessan i polisdrama!
Kronprinsessan i polisdrama!

Efter den omtalade händelsen på Stavernfestivalen försvaras nu kronprinsessan av en norsk ordförande.

Annons
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!Brand logo
Prinsessan Ingrid Alexandra har vuxit upp – så ser hon ut!

Stavernfestivalen är den årliga norska festivalen i Larvik, med en drös artister som uppträder inför en exalterad publik.

På plats brukar en rad kända ansikten dyka upp – och i år var inget undantag.

Faktum är att hela norska kungafamiljen dök upp på plats, men en specifik händelse skulle komma att bli ofantligt omskriven.

Ingrid Alexandras oväntade ord om EstelleBrand logo
Ingrid Alexandras oväntade ord om Estelle

Kronprinsessan nekades inträde

Det var när kronprinsessan Ingrid Alexandra, 19, och lillebror prins Sverre Magnus, 17, begav sig till området där alkoholservering var tillåten.

Men en kort stund senare fick både Ingrid Alexandra och Sverre Magnus träda in på området, tack vare deras livvakter som ansåg att det handlade om säkerhetsskäl.

Annons

"Oacceptabelt"

– Kungafamiljen är i en speciell situation på många sätt, men i situationer som dessa så tycker jag att det är ganska oacceptabelt att man gör så, sa han tidigare i veckan till Dagbladet.

Kronprinsessan försvaras

Men nu träder tidigare Oslo-ordföranden Fabian Stang, 67, fram och försvarar både kronprinsessan och prinsen. Han håller inte med Gunnars kritik.

– Åldersgränser är något arrangörerna hittar på för att slippa kontrollera åldern i baren eller slippa vissa åldersgrupper. Till och med treåringar kommer in på teatercaféer, säger han till Se och Hör.

Riktar kritik mot festivalen

Han anser vidare att barnen inte alls har fått någon specialbehandling – utan att de gått helt enligt spelreglerna. Istället riktar han kritik mot arrangören.

– Den som behöver särskilt skydd ska behandlas därefter. Det man kan fråga sig är om det diskriminerande upplägget med åldersgräns på kulturevenemang är lagligt?

Annons