Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Isabellas stora livsbeslut - då förändras allt

12 jun, 2023, 11:00 
Felicia Plåt
Prinsessan Isabella
Nu slutar prinsessan nionde klass. Foto: TT

Det kommer bli ett speciellt firande för prinsessan Isabella.

Annons

Nu är sommaren här! Träder är gröna, fåglarna sjunger och solkrämen är på. Något som också är ett tecken på sommarens återuppståndelse är alla skolavslutningar och glada barn som tar sommarlov.

Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!Brand logo
Efterlängtade comebacken • Victoria väcker reaktioner utomlands • Otroheten i Danmark bekräftad – 3 kungliga snackisar från vecka 5!

Prinsessan Isabellas stora avslut

En person som snart ska gå på det efterlängtade sommarlovet är prinsessan Isabella av Danmark. Den 22 juni ska hon fira att teminen tar slut, men det blir ett större avslut än så för prinsessan.

Den 22 juni blir nämligen en stor dag för den kungliga familjen och speciellt för prinsessan, då ett speciellt kapitel tar slut för Isabella. Hon slutar 9:an vilket betyder att det sedan är dags att börja gymnasiet. Vilket är ett stort steg i sig. Man ska välja linje och man får mer ansvar över plugget.

Annons

Och trots att henne nuvarande skola, Ingrid Jespersens skola, har ett gymnasium så kommer Isabella att byta skola. Hon kommer fortsätta sin skolgång och sina tre gymnasieår lite mer norrut på Østerbro i Köpenhamn.

Hon kommer alltså lämna skolan och sina kompisar bakom sig, för ett nytt kapitel i livet. Men prinsessan behöver inte vara orolig, vännerna finns kvar och det kommer även nya.

Kronprinsfamiljen har något extra planerat

Därför blir det nu en speciell dag när hon efter sin sluttentamen kommer att fira sina fina prestationer på en så kallad translokation. Vilket är den danska versionen av en skolavslutning.

Kronprins Frederik, prinsessan Isabella och kronprinsessan Mary
Det blir ett stort firande med hela familjen.

Och familjemedlemmarna är såklart inbjudna för att fira niondeklassarnas sista termin. Och vi kan inte tänka oss något annat än att kronprins Frederik och kronprinsessan Mary har något alldeles extra planerat för att fira sin äldsta dotter.

Nu kommer hon nog ta tillvara på de sista dagarna ordentligt innan hon lämnar skolan för nya äventyr. Vilket startat den 9 augusti då prinsessan startar sin första dag på gymnasiet. Men innan dess är det ett långt och förhoppningsvis soligt sommarlov.

Annons