Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Prinsessan Madeleine berättar själv: Det vägrar hon göra i hemmet

26 jun, 2023, 17:00 
Vendela Lönnqvist
Madeleine menar att hon inte är en bra hemmafru.
Madeleine menar att hon inte är en bra hemmafru.

Prinsessan Madeleine kallar sig själv för "en usel hemmafru".

Annons

Den 7 mars 2023 meddelade hovet den stora nyheten att prinsessan Madeleine, Chris O'Neill och deras tre barn flyttar hem till Sverige.

Beslutet var väntat, och minst sagt efterlängtat av kungafamiljen.

I en intervju med Svensk Damtidning avslöjar kungen att varken han eller drottningen hade någonting med beslutet att göra.

– Beslut, vilket beslut? Nej, varför det? De har ett eget liv. Det brukar vara så i de flesta familjer.

Det ska Madeleine jobba med i Sverige

Och väl hemma väntar jobb för Madeleine. Hon har sedan tidigare arbetat med drottning Silvias stiftelse World Childhood Foundation, som hon grundade redan 1999, men från eget håll i Florida.

I Stockholm kommer hon att kunna medverka mer, både på styrelsemöten och andra evenemang relaterade till organisationen – vilket hon faktiskt redan hunnit med.

I februari meddelade prinsessan att hon också blivit tilldelad ytterligare ett jobb.

”Med stolthet och glädje har jag tackat ja till att bli beskyddare av Millesgården – museet med konstnärshem, antiksamling och skulpturpark på Lidingö utanför Stockholm, skrev Madeleine på Instagram.

Prinsessan Madeleine: "Jag är en usel hemmafru"

Mellan åren 2015 och 2018 bodde prinsessparet i London. Där jobbade Chris O'Neill som finansiär, medan Madeleine var hemmafru och tog hand om barnen.

Annons

I en intervju med Skavlan avslöjade prinsessan att rollen som hemmafru inte innefattade matlagning – och anledningen bakom.

– Jag har faktiskt aldrig lagat en riktig måltid till Chris. Jag är en usel hemmafru, säger hon och tillägger att om hon var tvungen att laga någonting så hade det varit svenska köttbullar.

Det är Chris O'Neills paradrätt

Hon poängterar att Chris är duktig på att laga mat, till och med till den grad att hon inte får vistas i köket – vilket Chris inflikar endast är en ursäkt.

– Jag brukar fråga om jag ska hjälpa till, hacka något eller så men då svarar han bara ”nej, det blir så rörigt”.

Chris paradrätt, som också var den första måltiden han lagade åt prinsessan, var ingenting mindre än spaghetti aglio olio.

– De är ditt trumfkort, för att charma tjejer, skrattade Madeleine i intervjun med Skavlan.

Annons