Prinsessan Madeleines stora önskan – berättar själv

Prinsessan Madeleine Min Stora Dag

Prinsessan Madeleine är tillbaka, och i dag spred hon glädje, kraft och hopp. Här berättar hon själv om dagens uppdrag – om om sin stora önskan.

Slå på ljud

Efter ett och ett halvt års frånvaro är prinsessan Madeleine, 39, tillbaka i sin kungliga roll. Men det var lika mycket trebarnsmamman – och privatpersonen Madeleine med det stora hjärtat – som i dag kom till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna strax utanför Stockholm.

Prinsessan Madeleine Jennifer McShane Min Stora Dag Astrid Lindgrens barnsjukhus

Äntligen tillbaka igen! Det blev ett varmt återseende när prinsessan Madeleine togs emot av Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane.

Pelle T Nilsson/Min Stora Dag

Dagens uppdrag var en del av Madeleines engagemang för välgörenhetsorganisationen Min Stora Dag – som hon själv beskriver så här:

– Jag är sedan lång tid en stolt beskyddare av Min Stora Dag. I dag fick jag möjlighet att tillsammans med Min Stora Dag besöka Astrid Lindgrens barnsjukhus för att få mer information om hur @minstoradag samarbetar med sjukvården för att ge barn ”Stora Dagar” med uppmuntran och glädjefyllda minnen.

Prinsessan Madeleines comeback – uppdrag för Min Stora Dag

Det blev ett härligt och speciellt kalas med mycket fniss, och ett efterlängtat avbrott i sjukhustillvaron för de barn som var med.

Prinsessan Madeleine Min Stora Dag Astrid Lindgrens barnsjukhus

Madeleine pysslade loss tillsammans med barnen.

Pelle T Nilsson/Min Stora Dag

Sjukhuschefen Svante Norgren konstaterar att Min Stora Dag på ett mycket viktigt sätt bidrar till barnens läkande – att få en önskan uppfylld är ofta en välbehövlig ljuspunkt i en annars tuff tillvaro.

Och Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane hyllar prinsessan Madeleine personligen:

– Barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kämpar dagligen och behöver inspiration, uppmuntran, stöttning och glädjefyllda upplevelser. Det ger kraft att fortsatta orka kämpa. Att barnen personligen får träffa prinsessan Madeleine är stärkande och det var verkligen härligt att se dem så glada och uppspelta den har dagen.

LÄS MER: Min Stora Dag: ”Hela kungafamiljens engagemang hjälper oss!”

Prinsessan Madeleine Min Stora Dag Astrid Lindgrens barnsjukhus

Prinsessan Madeleine och barnen, mitt i kalaset.

Pelle T Nilsson/Min Stora Dag

Men detta var också en dag som gjorde djupa avtryck hos Madeleine själv:

– I sjukhusets lekterapi fick jag träffa flera barn som just nu ligger inlagda. Barnen var alla riktiga kämpar och jag uppskattade att få träffa dem alla! sa hon efter besöket – och så avslutade hon med en önskan:

– Jag hoppas av hela mitt hjärta att barnen och deras familjer ska gå en ljus framtid till mötes.

Prinsessan Madeleine Min Stora Dag Lekterapin Astrid Lindgrens barnsjukhus

Ett av alla fina möten. Det blev en dag som gjorde avtryck.

Pelle T Nilsson/Min Stora Dag

Detta är Min Stora Dag

Stiftelsen Min Stora Dag uppfyller önskningar och skapar upplevelser, så kallade Stora Dagar, för barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser. I år räknar man med att nå mer än 8 000 barn.

– Det är vi stolta över, men vi är inte nöjda. Hela 200 000 barn och unga i Sverige kämpar med en allvarlig sjukdom eller diagnos. Vår vision är att de alla ska få en glädjefylld Stor Dag.

Svante Norgren chef för Astrid Lindgrens Barnsjukhus, Prinsessan Madeleine, Charlotte Elf chef för lekterapin Jennifer McShane generalsekreterare Min Stora Dag

Prinsessan Madeleine på Astrid Lindgrens barnsjukhus i dag. Hon är Min Stora Dags beskyddare, men hela kungafamiljen är engagerad, och flera Stora Dagar har arrangerats på Kungliga slottet.

Pelle T Nilsson/Min Stora Dag

LÄS MER: Kronprinsessan Victoria bjöd cancerdrabbade Emilia till slottet – se bilderna

LÄS MER: Prinsessan Madeleines peppande besök hos "Min stora dag"

LÄS MER: Prinsessan Madeleines hemlighet – avslöjad efter alla år

Foto: Pelle T Nilsson/Min Stora Dag.