Prinsessan Madeleine går inte att känna igen på bilden – totalt olik sig

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine är väldigt olik sig på den här bilden.

Slå på ljud

Prinsessan Madeleine är en av Europas mest stilriktiga kungligheter. Hon gör väldigt sällan fel när det gäller att hitta den där perfekta balansen mellan det eleganta och det avslappnade.

Men vid ett tillfälle ganska det blev lite för mycket av det sistnämnda.

Vi har grävt i våra bildarkiv och hittat en bild där Madeleine är så olik sig att vi först inte kände igen henne. Bilden kommer från tiden då hon fortfarande var tillsammans med Jonas Bergström.

Prinsessan Madeleine från tiden då hon fortfarande var tillsammans med Jonas Bergström.

P-O Snns/Aftonbladet/TT

Prinsessan Madeleine totalt olik sig på bilden

Det är en detalj som drar blickarna till sig direkt: glasögonen. De går inte riktigt i linje med hur vi brukar se Madeleine i övrigt. Svensk Damtidnings modeskribent Josefin Grunér gör samma reflektion.

– Såhär är vi verkligen inte vana vid att se Madeleine. Jag hade gärna sett henne omfamna glasögonen med en lite mer kraftig och markerad båge framöver! Det här är ingen vanlig Madeleine-look! Hon har både glasögon och håret i en hästsvans, utan styling. Men det sagt kan det ju vara så att Madeleine använder glasögon hemma i Florida. Däremot har hon aldrig burit dem vid någon officiell fotografering. Till skillnad mot maken Chris som visade sina upp läsglasögon under en familjefotografering förra våren.Trots att glasögonen på bilden är diskreta så gör de att vi nästan inte känner igen henne, säger Josefin.

"Hon har ett hjärtformat ansikte"

Just Madeleine och glasögonmode är något som diskuterats tidigare. Glasögonkedjan Synoptik har kommit med en officiell rekommendation till prinsessan.

– Jag skulle rekommendera prinsessan Madeleine, som har ett hjärtformat ansikte att ha kantigare solglasögonbågar. Med den mörka hårfärg som Prinsessan har just nu kan hon bära de flesta färger men med tanke på hennes olivfärgade hudton skulle jag rekommendera en lite mörkare färg och undvika alltför ljusa färger på bågarna, sa Helene Hjertberg, glasögonstylist på Synoptik, i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

LÄS MER: Alla tecknen: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige