Prinsessan Madeleine i sorg – hovet berättar!

prinsessan madeleines sorg: får inte fira jul i sverige

Coronaviruset härjar i Florida och Madeleines vardag har förändrats i grunden. Nu kommer hovet med ett nytt besked som innebär stor sorg för prinsessan.

Sedan två år tillbaka bor prinsessan Madeleine i Florida. Tillsammans med maken Chris har hon anpassat sig efter den amerikanska livsstilen. I området Pinecrest tar prinsessan sina morgonpromenader med hunden Teddy och lämnar barnen i skolan. Men sedan coronaviruset fick fäste i delstaten har vardagen förändrats totalt.

Prinsessan Madeleine har alltid trivts utomlands men familjesemestrar och högtider är fortfarande otroligt viktiga för henne. Därför är det förstås en stor sorg att inte kunna resa hem till Sverige – för mamma Silvias födelsedag, den 23 december, och julafton. Någonting som hovet bekräftar för Svensk Damtidning.

LÄS MER: Därför lämnade Madeleine Chris på kungliga festen

– Prinsessan Madeleine bor ju i Florida och där är det hårdare restriktionerna som gäller. Och familjen följer dem. Därför är det inte möjligt för prinsessan att resa och de kan inte komma hem över jul, säger hovets informationschef Margareta Thorgren.

Det här är förstås en otroligt stor besvikelse. Inte bara för Madeleine. Drottning Silvia älskar när hela familjen är samlad och hon längtar förstås otroligt mycket efter sin yngsta dotter. Faktum är att datumet den 23 december nästan är ännu mer heligt än själva julafton. Då har kungafamiljen nämligen som tradition att duka upp en härlig festmåltid för mamma Silvia – och de firar henne alltid i olika salar på Drottningholm. Men i år ser alltså läget helt annorlunda ut och Madeleine kommer att vara djupt saknad.

Prinsessan Madeleine om vardagslivet i Florida

När Madeleine ställde upp på en intervju med tidningen Mama berättade hon lite mer om vardagslivet i Florida. Hon sa till exempel hon och Chris ju kommer från olika kulturer och därmed kanske har olika syn på barnuppfostran. Madeleine bekräftar att det finns saker de är oense om. Hon vill alltid ha med barnen på allt medan Chris är av åsikten att man inte behöver göra allt tillsammans – äta middag till exempel. För det var så det såg ut när han var liten.

– Men man får kompromissa. Och jag håller med, det är ju viktigt för förhållandet att man får lite egen tid tillsammans, och inte alltid att barnen är med.

Leonore dansar balett och Nicolas är en fotbollskille

Mycket tid går också åt till att köra barnen till sina respektive aktiviteter. Leonore ägnar sig åt balett, fotboll och tennis och Nicolas är, även han, fotbollsintresserad. Precis som många andra småbarnsföräldrar går de upp tidigt och när Leonore och Nicolas är på förskolan roar sig Madeleine och Adrienne med aktiviteter som sång, lek och gymnastik.

Och på helgen är det fredagsmys och lördagsgodis som gäller. Två svenska klassiker som Madeleine har anammat i USA. Att bada i poolen är en annan favorit och prinsessan berättar att både Leonore och Nicolas lärde sig simma tidigt.

LÄS MER: Inifrån Miami-huset! Se den nya bilden på Madeleine

Foto: TT