Prinsessan Madeleines livvakt varnar – klockrånarna har slagit till

Rånare härjar i Stockholm och är ute efter klockor i miljonklassen. Nu uppmanar prinsessan Madeleines livvakt folk att vara försiktiga med vad de visar upp.
Slå på ljud

Tom Schuterman har haft en central närvaro i kungafamiljens liv sedan länge. I flera år var han prinsessan Madeleines livvakt, och än i dag anlitas hans säkerhetsbolag, Paratus Security, vid stora kungliga tillställningar.

Nu varnar han för de så kallade klockrånen som ägt rum på flera håll i Stockholm den senaste tiden, där flera kända profiler blivit utsatta.

Rånarna går tillväga på olika sätt, men vid flera tillfällen har de utgett sig för att vara olika bud, så som DHL och blombud. Deras mål är att komma åt dyra märkesklockor i miljonklassen, och sina offer hittar de bland annat på sociala medier.

Kända svenska profiler utsatta för rån under pistolhot

För drygt en vecka sedan blev tv-profilen Martin Björck och hans familj pistolhotade i sitt hem i centrala Stockholm, allt medan tvåårige sonen var närvarande.

"Fyra män med pistol tränger sig in i vår lägenhet i jakten på en klocka som dom visste att jag hade. Allt gick väldigt snabbt o innan vi visste ordet av så hade dom tagit vad dom kom för, hotat oss till livet o sedan lämnat lägenheten", skrev han då på Instagram.

Nyligen blev även en näringslivstopp utsatt för rån- och kidnappningsförsök. Och under gårdagen ringde ett "blombud" på dörren hos en företagsledare, men när dörren öppnades kom ett antal gärningsmän och tog sig in i bostaden på ett våldsamt sätt. Personen blev bestulen på flera dyrbara föremål, bland annat klockor.

Prinsessan Madeleines livvakt om klockrånen

Tom Schuterman har drivit sitt privata säkerhetsbolag Paratus Security sedan 20 år tillbaka. Som ovan nämnt var han prinsessan Madeleines privata livvakt under en längre tid.

Numera har han flera toppar inom Sveriges näringsliv som kunder, och ett 20-tal av hans kunder och bekanta har blivit bestulna på sina klockor den senaste tiden, många av dem under pistolhot.

– Man ska absolut inte lägga ut sin nya fina Rolex-klocka på nätet, på någon typ av sociala medier. Det är väl det sämsta man kan göra. Du måste vara försiktig i dag. Jag skulle säga att Sverige inte är samma land i dag som det var för 20 år sedan, nu har vi ett annat läge, förklarar han i TV4 Nyheterna.

Märker du bland dina kunder att folk är rädda?

– Ja, de är mycket mer rädda just nu, säger han till reportern.

Foto: TT

LÄS MER: Victorias och Daniels privata lyxbostäder – värda 80 miljoner kronor

LÄS MER: Starka reaktioner efter avslöjandet om Tilde de Paulas svindlande lön

LÄS MER: Bianca Ingrossos drastiska beslut efter mordhot och rån – ett helt säkerhetsteam