Prinsessan Madeleines markering mot prinsessan Sofia – som ingen la märke till

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia

Prinsessan Madeleine pikade prinsessan Sofia med en tydlig markering.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia är inte bara svägerskor, utan också goda vänner.

När kungafamiljen är samlade dras prinsessorna på ett naturligt sätt till varandra och hamnar ofta i glatt samspråk.

Men deras relation har inte alltid varit så harmonisk. I vår chefredaktör Johan T Lindwalls bok "Carl Philip – prinsen som aldrig fick bli kung" finns det skildrat hur Madeleine först kände en viss skepsis när Sofia började träffa prins Carl Philip.

Prinsessan Madeleines markering mot prinsessan Sofia

Inte minst eftersom Madeleine var nära vän med sin brors exflickvän Emma Pernald.

När Madeleine skulle gifta sig blev detta ett obekvämt faktum.

”När Madeleine och Chris lovade varandra evig trohet inne i Slottskyrkan på Stockholms slott var Sofia Hellqvist en av gästerna. Hon kunde på grund av de kungliga etikettsreglerna inte sitta tillsammans med Carl Philip, men hon fick ändå sitta framme i familjesektionen. Det var Madeleine personligen som hade gjort placeringslistan. Det enda som var lite förvånande var att Madeleine hade placerat sin väninna Emma Pernald närmare altaret än Sofia. Det var en liten markering från Madeleines sida att Carl Philips exflickvän faktiskt stod henne närmare än Sofia, men en dag som denna var det ingen som lade märke till det – ingen utom Sofia. Hon kunde snabbt konstatera att hon faktiskt var placerad längre bak i familjesektionen än Emma", skriver Johan T.

Sofias ilska – krävde att Carl Philip bytte

Emma var tillsammans med prins Carl Philip i tio år. Och det har funnits tydliga tecken på att Sofia inte är helt bekväm med Emmas plats i hennes makes förflutna.

Så var det när Sofia fick flytta in i Carl Philips lägenhet på Slottsbacken, ett stenkast från Stockholms slott.

Carl Philip fick åka IKEA i Barkarby norr om Stockholm, på Sofias inrådan, för att köpa en del nya ting till bostaden. Allt på grund av att de gamla sakerna bar för på för många Emma-relaterade minnen.

– Sofia vill inte ha någonting att göra med prinsens ex-flickväns saker. En ny säng var ett absolut måste, har en närstående till paret berättat för Svensk Damtidning.

LÄS MER: Chris försvinner allt mer från Madeleine

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

LÄS MER: Alla tecknen: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige