Prinsessan Madeleines oro – kan bli bakslag för Leonore

Prinsessan Madeleine och prinsessan Leonore

Prinsessan Madeleine har ett stort dilemma framför sig – och det rör prinsessan Leonore.

Busfröet Leonore – här rymmer prinsessan!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill har haft en annan sorts pandemi-upplevelse än sina kungliga släktingar. Den har självfallet varit jobbig att genomleva även i Sverige, men i USA har krisstämpeln varit framme ännu fler gånger. Begreppet "total lockdown" har varit ledstjärnan i krishanteringen – och ändå blev Florida en av de hårdast drabbade delstaterna.

För Madeleine och familjen har detta inneburit en stor inskränkning av rörelsefriheten. För det mesta har de tvingats hålla sig hemma, långt från andra människor.

Prinsessan Madeleines oro inför Halloween

Just vid den här tiden, för ett år sedan, var nog instängningen extra plågsam. Madeleine och familjen älskar att fira traditionsenlig Halloween, med maskeradkostymer och godistiggeri, så kallat "Trick or treat".

Fina Halloween-familjen!

2018 klädde hela familjen, exklusive Chris, ut sig för att fira. Prins Nicolas hade en Batmankostym med en svart mask runt ögonen prinsessan Leonore var sjöjungfru med en ditmålad tiara och Madeleine själv var en katt. Prinsessan Adrienne då? Jo, hon var utspökad till världens gulligaste pumpa.

Nu, 2021, funderar många amerikanska familjer på samma sak: är det säkert att genomföra "trick or treat"-traditionen i år – eller blir det ännu en högtid som firas på hemmaplan i karantän?

"De är för små för att bli vaccinerade"

CNN har intervjuat läkaren Leana Wen om den brännande frågan. Hon råder alla föräldrar som ska ut med sina barn att vara försiktiga.

– Se till att ni inte går in i någon annans hus. Om du bor runt lägenhetshus och måste gå in i hissar och korridorer för att be om godis, så blir covid-19-risken mycket högre. Jag skulle råda föräldrar att inte gå in i andra människors byggnader, försök istället få till samlingar i parker och andra utomhusområden, säger Leana.

– Folk borde fortfarande vara försiktiga den här Halloween-högtiden, speciellt om era barn, likt mina, är för små för att bli vaccinerade, min son är fyra och min dotter är 1,5.

LÄS MER: Chris försvinner allt mer från Madeleine

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

LÄS MER: Alla tecknen: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige