Prinsessan Madeleines rörande bilder med barnen inifrån sjukhuset

Prinsessan Madeleine

www.SplashNews.com 2019

Prinsessan Madeleine har gjort storstilad comeback som arbetande kunglighet i Stockholm.

Madeleines romantiska kärleksögonblick med Chris – allt filmas!
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine har varit beskyddare för Min Stora Dag sedan 2001. Det är ett engagemang som går helt i linje med Madeleines stora medkänsla med barn som på något sätt gått igenom något traumatiskt.

Min Stora Dag hjälper barn mellan 4 och 18 år som har allvarliga sjukdomar och diagnoser att förverkliga en dröm. Nu när Madeleine är på besök i Sverige har hon passat på att utföra ett uppdrag åt organisationen – hennes första officiella på åtskilliga år.

Prinsessan Madeleine på Astrid Lindgrens barnsjukhus

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine välkomnades till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Karolinska universitetssjukhuset av barnsjukhuschefen Svante Norgren, lekterapins chef Charlotte Elf och Min Stora Dags generalsekreterare Jennifer McShane.

PELLE T NILSSON/MIN STORA DAG

På hovets hemsida kan man läsa att Madeleine först såg till att underrätta sig om verksamheten med Jennifer McShane, generalsekreterare i Min Stora Dag och Svante Norgren, chef vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.

Därefter fick prinsessan en rundvandring inne på barnsjukhuset. Höjdpunkten på dagen var tveklöst mötet med barnen som var inlagda.

Prinsessan Madeleine

Prinsessan Madeleine fick delta i lekterapi med flera av de inlagda barnen.

PELLE T NILSSON/MIN STORA DAG

"Mötet ägde rum utomhus, på säkert avstånd, inom lekterapins område, där barnen tillsammans med Prinsessan fick rita teckningar, bygga med lego och samtala", kan man läsa på hovets hemsida.

– Vi är mycket glada for att Prinsessan Madeleine har tagit sig tid för att besöka lekterapin vid Astrid Lindgrens barnsjukhus idag i sin roll som beskyddare för Min Stora Dag – besöket var väldigt uppskattat av både barnen och medarbetare på avdelningen. För att svårt sjuka barn ska orka med sina behandlingar, som sker ofta under en lång tidsperiod, är det viktigt att se till helheten kring barnen och inte enbart det medicinska. Genom deras verksamhet bidrar Min Stora Dag på ett mycket viktigt sätt till barnens läkande – att få en önskan uppfylld är ofta en välbehovlig ljuspunkt i en annars väldigt tuff tillvaro, säger Svante Norgren i ett pressmeddelande.

Jennifer McShane passade på att hylla prinsessan.

– Glädje, kraft, hopp och kvalitet genomsyrar vårt arbete och här bidrar Prinsessan Madeleines person och beskyddarskap verkligen. Prinsessans genuina engagemang hjälper oss att förkroppsliga begreppet en Stor Dag och att ge barnen glädjefyllda minnen för resten av livet, säger Jennifer McShane, generalsekreterare på Min Stora Dag och fortsätter:

– Barn med allvarliga sjukdomar och diagnoser kämpar dagligen och behöver inspiration, uppmuntran, stöttning och glädjefyllda upplevelser. Det ger kraft att fortsätta orka kämpa. Att barnen personligen får träffa prinsessan Madeleine är stärkande och det var verkligen härligt att se att barnen så glada och uppspelta den här dagen.

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

LÄS MER: Alla tecknen: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige