Prinsessan Madeleines vardag förändrad av coronakrisen

prinsessan madeleine chris o'neill

Hemma i Stockholm sätter kungafamiljen in drastiska åtgärder på grund av coronaviruset. Detta medan prinsessan Madeleine befinner sig 800 mil hemifrån. Men även hennes vardag påverkar av den rådande krisen.

Madeleine bor sedan två år tillbaka i Florida. Att befinna sig så långt borta från familjen, när ett virus har fått samhället att stänga ner, är förstås speciellt. Prinsessan måste, precis som många andra, ändra om sina vanor fullständigt.

prinsessan madeleines kärlekshyllning till chris under kungens middag 2019

Senaste gången vi såg Madeleine i Sverige var under Nobelfesten. Det är ytterst oklart när vi kommer att få se henne härnäst.

Får inte träffa vännerna i Florida

President Donald Trump har stoppat alla flygresor till USA, vilket betyder att det är ytterst oklart när prinsessan Madeleine kommer att få besök av kungaparet och sina syskon nästa gång.

Nästan alla amerikanska delstater är drabbade av coronaviruset och det har lett till att man har stängt ner skolor, restauranger och barer. Madeleine är därför, med största sannolikhet, hemma med sina tre barn just nu. Och det är förstås en speciell situation då många skulle ha tagit hjälp av sina släktingar. Men för prinsessans del är det inte möjligt. Hon och Chris har många vänner i Florida, men de har i sin tur egna barn att underhålla just nu.

LÄS MER: DROTTNING SILVIAS ORO FÖR PRINSESSAN BIRGITTA

Ensam med barnen

Den amerikanska presidenten har även uppmanat folket att undvika folksamlingar större än 10 personer vilket gör att Madeleine får hoppa över sina mammaträffar, som brukar ske varje vecka, och dessutom kan prinsessfamiljen inte göra helgutflykter till beach resorten Faena hotel, som är en av deras favoritställen.

prinsessan madeleine

Prinsessan Madeleine befinner sig långt hemifrån. Hon har fått ändra många vardagsrutiner till följd av coronaviruset.

Prinsessan Madeleine har alltid haft en tät kontakt med sina föräldrar, och storasyster Victoria, vi Skype – och den telefonlinan är förmodligen mer aktuell än någonsin. Kungafamiljen har alltid stöttat varandra i tider av kris. Och det kommer de att göra den här gången också.

Foto: TT