Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Margaretha – därför har hon inte synts till på tre år

27 mar, 2021, 06:00 
Prinsessan Margaretha Prinsessan Birgitta Hagasessorna
Det är många som undrar om kungens syster – och här är svaret: Därför har prinsessan Margaretha inte synts offentligt sedan 2018.
Annons
11 vackra klänningar vi glömt att prinsessan Margaretha har burit!Brand logo
11 vackra klänningar vi glömt att prinsessan Margaretha har burit!

Kungens systrar Hagasessorna har blivit seniorer, men deras plats i våra hjärtan är som alltid stabil. Ni är många som undrar hur de har det, och allra störst är intresset för de som under åren har syns minst: Prinsessan Désirée och prinsessan Margaretha.

Kungen Systrar Hagasessorna Prinsessan Margaretha Prinsessan Birgitta Prinsessan Désirée Prinsessan Christina
Kungen och hans fyra systrar, från vänster Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina.

Senast vi såg just Margaretha i offentligheten var när prinsessan Madeleine döpte sin yngsta dotter Adrienne i Slottskyrkan på Drottningholm i juni 2018 – och det är förstås precis så som Margaretha vill ha det. Hon har tät kontakt med familjen hemma i Sverige, men ett mycket begränsat intresse för det kungliga strålkastarljuset.

Annons

Kungens syster prinsessan Margaretha – så bor hon

Dessutom har ju pandemin effektivt satt stopp för alla kungliga familjesammankomster, och själv befinner sig Margaretha i lockdown.

Hon bor i England sedan snart 57 år, och hon är djupt rotad i den idylliska by utanför marknadsstaden Chipping Norton, ett tiotal mil från London, som har blivit hennes plats på jorden.

Prinsessan Margarethas hem stuga hus Kungens syster
Prinsessan Margarethas hem i Oxfordshire: En typisk brittisk cottage.

– Margaretha lever i ”splendid isolation” i sin brittiska lilla by, och hennes söner Ed och James är väldigt gulliga och hjälper henne med sånt som behövs, berättade en av hennes bekanta för Svensk Dam i våras.

Prinsessan Margarethas barn – så ser de ut i dag

Prinsessan Margarethas barn Edward Ambler Sybilla Ambler
Två av prinsessan Margarethas barn, sonen Edward, som är konstnär och bor i grannskapet med sin familj, och dottern Sybilla som bor i Tyskland.

Britterna har ju också varit extremt effektiva med att vaccinera sina medborgare, så prinsessan Margaretha har högt sannolikt fått vaccin, precis som sin lillebror kungen här hemma i Sverige.

Foto: TT, Jonas Borg/Kungliga Hovstaterna.

Annons