Prinsessan Margaretha – därför har hon inte synts till på tre år

Prinsessan Margaretha Prinsessan Birgitta Hagasessorna

Det är många som undrar om kungens syster – och här är svaret: Därför har prinsessan Margaretha inte synts offentligt sedan 2018.
11 vackra klänningar vi glömt att prinsessan Margaretha har burit!
Slå på ljud

Kungens systrar Hagasessorna har blivit seniorer, men deras plats i våra hjärtan är som alltid stabil. Ni är många som undrar hur de har det, och allra störst är intresset för de som under åren har syns minst: Prinsessan Désirée och prinsessan Margaretha.

LÄS MER: Det privata avslöjandet om prinsessan Désirée

Kungen Systrar Hagasessorna Prinsessan Margaretha Prinsessan Birgitta Prinsessan Désirée Prinsessan Christina

Kungen och hans fyra systrar, från vänster Margaretha, Birgitta, Désirée och Christina.

Senast vi såg just Margaretha i offentligheten var när prinsessan Madeleine döpte sin yngsta dotter Adrienne i Slottskyrkan på Drottningholm i juni 2018 – och det är förstås precis så som Margaretha vill ha det. Hon har tät kontakt med familjen hemma i Sverige, men ett mycket begränsat intresse för det kungliga strålkastarljuset.

Kungens syster prinsessan Margaretha – så bor hon

Dessutom har ju pandemin effektivt satt stopp för alla kungliga familjesammankomster, och själv befinner sig Margaretha i lockdown.

Hon bor i England sedan snart 57 år, och hon är djupt rotad i den idylliska by utanför marknadsstaden Chipping Norton, ett tiotal mil från London, som har blivit hennes plats på jorden.

Prinsessan Margarethas hem stuga hus Kungens syster

Prinsessan Margarethas hem i Oxfordshire: En typisk brittisk cottage.

– Margaretha lever i ”splendid isolation” i sin brittiska lilla by, och hennes söner Ed och James är väldigt gulliga och hjälper henne med sånt som behövs, berättade en av hennes bekanta för Svensk Dam i våras.

Prinsessan Margarethas barn – så ser de ut i dag

Prinsessan Margarethas barn Edward Ambler Sybilla Ambler

Två av prinsessan Margarethas barn, sonen Edward, som är konstnär och bor i grannskapet med sin familj, och dottern Sybilla som bor i Tyskland.

Britterna har ju också varit extremt effektiva med att vaccinera sina medborgare, så prinsessan Margaretha har högt sannolikt fått vaccin, precis som sin lillebror kungen här hemma i Sverige.

LÄS MER: Intervju! Prinsessan Birgitta om sin längtan efter systrarna

LÄS MER: Prinsessan Margaretha och Brexit – så drabbas kungens syster

LÄS MER: Exklusiv kartläggning: Så lever Hagasessorna idag!

Foto: TT, Jonas Borg/Kungliga Hovstaterna.