Nu finns det en ny version av appen - uppdatera din app genom att klicka här

Nu finns det en ny version av appen på Google Play Store - uppdatera din app där!

Prinsessan Maries val för dottern – väcker uppmärksamhet internationellt

prinsessan marie prinsessan athena

TT/Instagram
Prinsessan Marie avslöjade sitt val för dottern på hennes födelsedag, nu skrivs det om i internationell press.
Allt om Danmarks kungahus!
Slå på ljud

Förra söndagen firade prinsessan Athena av Danmark sin födelsedag och det var mamma Marie som förevigade den numera 9-åriga prinsessan på gatorna i Paris, där de bor hela familjen.

Nu väcker bilderna uppmärksamhet även internationellt. Prinsessans glädje smittar av sig och de beskriver hennes öronmuffar som ”bedårande” och att hon ”strålade” på bilderna i den parisiska snön.

”I dag är det hennes höghet prinsessan Athenas nioårsdag. Prinsessan firar sin födelsedag i Paris, där hennes höghet bor tillsammans med sina föräldrar och bror. Med anledning av födelsedagen har de kungliga högheterna prins Joachim och prinsessan Marie glädjen att dela med sig av nya bilder på prinsessan, som är tagna i den snöklädda franska huvudstaden.” skrev danska kungahuset till bilden på sin Instagram.

prinsessan athena prins joachim

Prinsessan Marie, prins Joachim, prins Henrik och prinsessan Athena bor numera i Paris.

TT

Förra året var tufft för prins Joachim som utöver att ha behövt anpassa sig till livet under pandemin som alla andra även drabbades av en stroke i somras och fick föras akut till sjukhus i Frankrike för operation. Lyckligtvis gick allt bra och Joachim verkar ha klarat sig utan några större fysiska men, vilket förstås är en stor lättnad för hela familjen.

Nu är Joachim tillbaka i full kraft och det är med ett nytt jobb som försvarsattaché på den danska ambassaden i Paris och kort efter att han kommit tillbaka bröt han tystnaden om sjukdomen.

LÄS MER: Prins Joachim och Marie bryter tystnaden efter stroken

– Jag måste säga det här är något jag sett fram emot otroligt mycket. Framför allt efter den här sommaren, som för mig personligen varit en icke-sommar, sa han till det samlade pressuppbådet då.

Nu har hela familjen hunnit börja känna sig hemmastadda i sin nya tillvaro i Paris, och det är så härligt att se den danska kungafamiljens yngsta prinsessa trivas så bra!