Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan skiljer sig efter 14 år – här fångas hon på bild hjärtekrossad

30 apr, 2024, 17:00 
Delar av danska kungafamiljen
Nyheten om prinsparets skilsmässa har slagit ner som en bomb och nu har prinsessan för första gången fångats på bild sedan beskedet.
Annons
Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!Brand logo
Hovets besked om Silvias tråkiga åkomma • Victoria blir officer – ska till skolbänken • Oväntade bilderna på Estelles & Daniel – 3 kungliga snackisar från vecka 17!

Det blev 14 år som gifta för prins Nikolaos och prinsessan Tatiana av exkunghuset Grekland och Danmark. Den 19:e april meddelade paret sin skilsmässa.

I deras gemensamma uttalande tog de fasta på vilket tufft beslut det varit, och man riktigt kunde känna deras smärta över att äktenskapet inte höll.

Samtidigt pausas inte livet för tragedi. Nu har Tatiana fastnat på bild, och även om hon i stunder ler vet vi alla om smärtan som döljer sig bakom smilet.

Annons

Prinsparets skilsmässa skakar om

Prins Nikoalos och Tatiana gifte sig under extravaganta former på den grekiska ön Spetses 2010 där det även blev svensk kunglig närvaro.

Ja, kungabarnen är sysslingar till Nikolaos och hade därmed en självklar plats på gästlistan. Madeleine har dessutom kommit nära Tatiana genom sin vän Ellen Dinkelspiel, som även är kompis med Tatiana.

Men 14 år efter att denna bild på Madeleine och Carl Philip togs i samband med bröllopet är skilsmässan alltså ett faktum:

Prinsessan Madeleine och prins Carl Philip ler i samband med prins Nikolaos och prinsessan Tatianas bröllop
En lycklig prinsessan Madeleine och lika lycklig prins Carl Philip i samband med bröllopet 2010. Foto:ORESTIS PANAGIOTOU

Samtidigt har Tatiana och Nikolaos fortfarande stor kärlek för varandra. Det blev tydligt i deras tidigare nämnda uttalande:

Annons

– Detta beslut fattades med stor omsorg och ömsesidig respekt, vilket speglar djupet av deras uppskattning för varandra och de stunder de har delat.

– Deras framtida interaktioner kommer att fortsätta att styras av samma principer om respekt och förståelse, när de övergår till en relation med rötter i en stark vänskap. De kommer att fortsätta att bo och bygga upp sina liv i Grekland, en plats som de båda kallar hem. Familjen kommer alltid att stödja dem.

Nya bilden på prinsessan efter beskedet

Så inget ont blod mellan Nikolaos och Tatiana, vilket också blir tydligt nu när den sistnämnda fångas på bild med den förstnämndas mamma, drottning Anne-Marie.

Annons

Tatiana och drottningen närvarade tillsammans vid en ceremoni kopplad till de olympiska spelen som ska äga rum senare i år i Paris, och även om prinsessan på några bilder får fram ett leende vet vi alla – hon går igenom något mycket tufft just nu.

Prinsessan Tatiana sitter bredvid drottning Anne-Marie
Prinsessan Tatiana med kvinnan som varit hennes svärmor i 14 år, drottning Anne-Marie. Foto:Aristidis Vafeiadakis

Men med familjs, vänners och ex-kärleken Nikolaos stöd blir det nog lite lättare. Och som man brukar säga, tiden läker alla sår.

Foto: TT

Annons