Prinsessan Sofia dök plötsligt upp – avbryter mammaledigheten!

prinsessan sofia

TT/Instagram

Prinsessan Sofia har gjort sitt första officiella uppdrag sedan prins Julians födelse.

Det här är prinsessan Sofia
Slå på ljud

Allt sedan lilla prins Julians födelse den 27 mars har prinsessan Sofia varit mammaledig från sina kungliga uppdrag men nu har hon gjort comeback!

Som beskyddare över Sophiahemmet brukar prinsessan ta på sig uppdraget att hålla avgångstal för de sjuksköterskor som examineras från Sophiahemmets högskola och hon ville för allt i världen inte missa detta tillfälle.

Prinsessan Sofias inspirerande tal

Via en videohälsning talade hon till de nyexaminerade studenterna, och pratade om vad de har att vänta sig när de nu lämnar skolan och tar klivet in i arbetslivet.

"Jag är så glad över att få vara en del av er stora examensdag, tack vare ert driv och ansvarskänsla är ni nu framme vid er examen. Ett efterlängtat mål och samtidigt en startpunkt.

Nu tar ni steget ut i någonting nytt. Ut i en yrkestillvaro där andra människor kommer att behöva er, kommer att lita på er, kommer att minnas er – kanske hela sina liv. Det är ett stort och fint förtroende att bära."

Sofia strålade i en röd blus, uppsatt hår och svarta statementörhängen, så härligt och inspirerande att få se henne igen efter ett par månaders frånvaro!

Prins Carl Philips och prinsessan Sofias roller i den kungliga representationen har sett annorlunda ut det senaste 1,5 året. Hösten 2019 valde kungen att krympa familjen på titlar och sedan dess är prinsfamiljen på Villa Solbacken ett gäng kungligheter som svenska folket bara får se då och då. Det kungliga fokuset är framförallt riktat mot kungaparet och Victoria och Daniel i dag gjorde alltså prinsessan Sofia, den nyblivna trebarnsmamman, ett uppskattat gästspel.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv