Prinsessan Sofia går emot kungahuset – trotsar traditionen

Kungen och prinsessa Sofia

Prinsessan Sofia går emot traditionen helt!

Se filmen: Här avbryter Sofia mammaledigheten – för viktiga uppdraget!
Slå på ljud

Prinsessan Sofia gillar att överraska oss. Hon är en kreativ kvinna som ogillar att stagnera, att köra på samma spår år efter år.

Nu har hon plockat fram en helt ny look, i samband med att hon och prins Carl Philip fick hoppa in för covidsjuka kronprinsessan Victoria och prins Daniel och gå på föreställningen "Fira demokratin – 100 år".

Prinsessan Sofia går emot kungahuset

Sofia kom nämligen dit med en helt ny frisyr. En hellugg, både tidlös och innovativ på en och samma gång. Det här väckte såklart en viss uppståndelse bland alla som följer kungligheterna och deras göranden. Även i utlandet.

Caroline Vagle, kungaexpert på norska Se og hör, var inte sen med att notera förändringen. Hon menar att Sofia utmanar den kungliga konvenansen med sin nya frisyr.

– Sofia, som vi inte har sett sedan slutet av november, skapar rubriker med sin comeback. Hon har nämligen en ny frisyr. Hennes tidigare gardinlugg har nu blivit en hel pannlugg. En atypisk prinsessfrisyr skulle man kanske kunna säga, men desto coolare att hon gör det. Jag måste vara ärlig och erkänna att jag gillar när kungligheterna utmanar det vi brukar förknippa med klassisk kunglig stil, säger Caroline.

"Hon har låtit sig inspireras"

Men det var inte bara frisyren som stack ut. Caroline tyckte att även Sofias klädval visade på ett väldigt gott omdöme.

– Prinsessan hade på sig en ny klänning från Dorothee Schumacher och krönte det hela med knallrosa pumps från skomärkenas skomärke – nämligen Manolo Blahnik. Den skomodell som Sofia har heter Hangisi och blev ikonisk genom tv-serien Sex and the city. Kanske har hon låtit sig inspireras av den nya säsongen och plockat fram skorna igen, säger Caroline.

LÄS MER: Hemliga spelet bakom Sofias gravidbesked

LÄS MER: Så blir prinsessan Sofias gravidliv – och förlossning

LÄS MER: Läckta dagboken avslöjar – Sofias hemliga partyliv

LÄS MER: Marie och Erik Hellqvists okända liv – så lever de egentligen