Prinsessan Sofia kallas in till slottet efter uppseendeväckande beteendet

Prinsessan Sofia kallas in till slottet efter uppseendeväckande beteendet

Nu ändras saker och ting för prinsessan Sofia.

Prinsessan Sofia är en hårt arbetande prinsessa. Hon är plikttrogen och gör sitt yttersta för att skapa förbättring i samhället – dessutom är hon oerhört omtyckt på kuppen.

Därför är det många som höjt på ögonbrynen på sistone. Sofia har nämligen lyst med sin frånvaro – men nu blir det ändring på det.

Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!
0:44

Efter reklamen: Kungens ord om hjärtoperationen • Victorias saknad efter barnen • Margrethes ord om döden – 3 kungliga snackisar från vecka 7!

(0:44)

Slå på ljud

Carl Philip och Sofias hemlighet – gjorde det förbjudna i Sunne

Då syntes prinsessan Sofia senast till offentligt

Ja, prinsessan Sofia har vi inte sett mycket av på sistone. Hennes år såhär långt går enkelt att kartlägga, när det kommer till kungliga uppdrag och att visa upp sig offentligt.

Arbetsåret inleddes den 16 januari, sida vid sida med prins Carl Philip och prins Daniel. Det var Idrottsgalan i Avicii Arena som fick sig lite kunglig glans, en tillställning som vid det här laget blivit tradition för den kungliga trion.

Prins Daniel, prinsessan Sofia och prins Carl Philip på röda mattan inför Idrottsgalan

Triss i kungligt på Idrottsgalan!

Claudio Bresciani/TT

Sofias kungliga comeback – här är nya prinsessuppdraget!

Sedan dröjde det fyra dagar innan vi fick oss en glimt av prinsessan igen. Denna gång i galaklädsel – det var Sverigemiddag på slottet! Kvällens snackis blev Sofia och Silvias oväntade matchning, de dök upp i snarlika klänningar. Strålande vackra!

Kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia inför Sverigemiddag på slottet

Senaste gången vi såg Sofia.

Pontus Lundahl/TT

Sofias beteende väcker frågor – Carl Philip bryter tystnaden efter 63 dagar

Nästkommande punkt i den kungliga kalendern för Sofia ägde rum den sista januari, och det var möte med Prinsparets stiftelse som kallade henne till slottet. Därifrån kom det däremot inga bilder, och senaste gången vi såg Sofia var således den 20 januari.

Prinsessan Sofia kallas in till slottet

Däremot är det viktigt att komma ihåg en sak. Trots att vi inte får se Sofia särskilt ofta, innebär det inte att hon inte jobbar hårt. Hovets informationschef Margareta Thorgren har tidigare berättat för Svensk Dam att Sofia jobbar mycket utanför det som skrivs in i kalendern.

Sofia arbetar hela tiden intensivt med Project Playground och prinsparets stiftelse, men prinsess-uppdragen är desto färre.

Nu har det däremot hänt igen! Tar man sig en titt in i den kungliga kalendern har prinsessan Sofia denna vecka fullt upp:

På tisdagen är det två möten i rad tillsammans med prins Carl Philip. Det står nämligen styrelsemöten med både prinsparets stiftelse, och Project Playground på schemat, varav den förstnämnda äger rum på slottet. Det brukar sällan dyka upp foton från sådana uppdrag, men kanske finns det en chans i slutet av veckan.

Under fredagen närvarar hon nämligen tillsammans med resten av kungafamiljen, förutom kungen som vilar upp sig efter sin operation, på fredsbön i Slottskyrkan.

Foto: TT