Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia tog med Alexander till Skansens julmarknad

11 dec, 2018, 08:05 
Prinsessan Sofia gjorde som så många andra mammor i Stockholm – gick till Skansens julmarknad.
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

För de flesta människor är julen en avkoppling tillsammans med nära och kära. Med fyra i familjen är det ju extra roligt att pynta hemma, slå in paket och baka. Hemma hos Sofia och Carl Philip i Villa Solbacken är det dekorerat fint med stjärnor i fönstren och tomtar lite här och där. För två små barn är det extra spännande med alla förberedelser inför den stora kvällen då tomten ska komma.

Julstämning

I helgen fick de en smygstart och insöp julstämning bland vanligt folk på Skansens julmarknad, som är en riktig Stockholmstradition. Med den branta bergbanan upp till Bollnästorget blev besöket ett riktigt  äventyr för de små pojkarna. Sofia har lagt upp en bild från kvällen de var där. Hon har prins Alexander på armen och tittar på hemslöjd i de små stånden. Barnen brukar dock gilla karamellerna och pepparkakorna mest.

Så söt han är Alexander, som satt som en liten kung i mammas famn. Från sin upphöjda position hade han en mycket bra överblick över alla prylar som såldes på julmarknaden. Det är inte långt från Villa Solbacken där prins Carl Philip och Sofia bor till Skansen. Prinsessan Sofia hade sitt mörka hår utsläppt och bar en välskräddad vinterkappa. Prins Alexander bar bruna stövlar, mörkblå jacka och en grå luva med tofs.

Annons

Lite kyligt kan det vara uppe på Bollnästorget, så det var allt bra att både mamma och son klätt sig varmt. Bilden finns att se på prinsparets Instagram. I bakgrunden skymtar man Seglora kyrka, där många av prinsparets vänner gift sig genom åren. När mörkret sänkt sig lyses de små torgstånden upp och en härlig stämning lägger sig över hela friluftsmuseet. Skansen invigdes den 11 oktober 1891 och grundades av Artur Hazelius och är beläget inom Kungliga Nationalstadsparken.

Välsmort maskineri

Skansens julmarknad är ett välsmort maskineri som har hållit igång i mer än 100 år och nu lockar runt 10 000 besökare per dag. I gammaldags handelsbodar säljs julprylar och i de historiska gårdarna visar museet upp hur man firade jul förr.

“Här kan man uppleva en riktig julmarknad med klassiskt hantverk och slöjd, mat och godsaker. Dansa kring granen och julpyssla i verkstan. Julmarknaden pågår helger 24 november-16 december”, står det att läsa på Skansens hemsida.

Läs mer:

Foto: IBL

Annons