Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofia bryter tystnaden om omtalade bilderna – cirkulerar i pressen

11 maj, 2024, 17:00 
Prinsessan Sofia bryter tystnaden om de omtalade bilderna på kungafamiljen som cirkulerar i pressen. Här är hennes ord.
Annons

De senaste dagarna har vår svenska kungafamilj skapat rubriker runt om i hela Europa – och av god anledning!

I veckan bjöd ju Stockholm på kunglig glans i kubik när det danska kungaparet gjorde sitt första statsbesök någonsin.

Prinsessan Sofia valde att dela privata bilder från besöket, som nu sprids i utländsk press. Här är hennes ord.

Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!Brand logo
Hovets nya besked: Victoria reser ensam • Prins Harrys vägran – splittringen total • Frederiks & Marys historiska besök i Sverige – 3 kungliga snackisar från vecka 19!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip om kungens beslut

Prinsparet var sin vana trogen en stor del av statsbesöket, även om de höll sig mer i bakgrunden. Sofia och Carl Philip var med och välkomnade kung Frederik och drottning Mary på slottet, vinkade de adjö, lunch, vid galamiddagen på slottet och svarsmottagningen på Dannebrog.

Annons
Prinsessan Sofia på väg till lunch.
Prinsessan Sofia på väg till lunch vid Stockholms stadshus.Fredrik Sandberg/TT

Sofia och Carl Philip har ju inte lika framträdande roller som kungaparet och kronprinsessparet, men just statsbesök är ett tillfälle vi kan räkna med att se dem. För DN har prinsparet berättat att det finns saker kungen är tydlig med att han vill ha med dem på:

– Statsbesök och ceremoniella uppgifter, som riksdagens öppnande och Nobel. De sakerna har varit självklara. Det har varit väldigt tydligt att önskan är att vi ska vara med, berättade prins Carl Philip.

Annons

Bilderna på prinsessan Sofia cirkulerar – egna orden

Och tur är väl det, för visst är det alltid lika kul att se Sofia och Carl Philip! De i sin tur verkar också tycka det är minst lika härligt att få vara med.

Bilder från besöket har cirkulerat i mängder i utländsk, och svensk press. Och efter att kungaparet lämnat, delade prinsessan Sofia egna privata bilder från de två dagarna på Instagram, och sa sina första ord:

– Vi har haft två fina och händelserika dagar med statsbesök från Danmark 🇩🇰 🇸🇪 Stort tack till @detdanskekongehus. Vi hoppas att vi ses snart igen!

Annons

Sofia brukar ju ofta dela en liten personlig hälsning efter sådana här stora kungliga tillställningar, vilket är mycket uppskattat. Nu har danska Billed Bladet delat prinsessans inlägg, och skriver att det ser ut som att Sofia och Carl Philip fotat några av bilderna själv!

Foto: TT

Annons