Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias mamma-beslut för sonen Julian, 2, – som sticker ut i familjen

29 feb, 2024, 19:00 
Prinsessan Sofia och prins Julian
Snart tre år har gått sedan prins Julian kom till världen – och redan tidigt tog prinsparet ett speciellt beslut för sonen.
Annons
Prins Julian – här är ditt första år i bilder!Brand logo
Prins Julian – här är ditt första år i bilder!

Den 26:e mars 2021 förändrades prins Carl Philips och prinsessan Sofias liv för alltid – de välkomnade sin tredje son till världen, prins Julian, 2.

Så om bara några veckor fyller lillprinsen 3 vilket vi kan räkna med markeras på prinsparets officiella Instagramkonto.

Carl Philip och Sofia brukar nämligen alltid publicera en bild på sönernas födelsedagar, och i Julians fall blir det en av relativt få på prinsen...

Sofias och Carl Philips beslut kring Julian

Julian är en liten kille som vi sett rätt lite av jämfört med sina syskon och kungliga kusiner – av naturliga skäl.

Inte bara föddes han under en pandemi då prinsparet av förklarliga skäl höll sig hemma, han har också varit för liten för att delta i alla kungliga sammanhang.

Annons

Nu börjar det sakta men säkert ändras, till exempel hade Julian en självklar plats när Silvia och tog emot granar på slottet med barnbarnen innan jul, men innan dess har det som sagt varit rätt sparsamt med bilder.

Ett helt logiskt mamma-beslut från Sofias sida som är en naturbegåvning i föräldrarollen. Hon har helt enkelt gjort avvägningen att Julian fått stanna hemma under vissa tillställningar där bröderna Alexander, 7, och Gabriel, 6, närvarat.

Men nu, när Julian börjar få följa med på allt mer, kan man också se mer av charmprinsens underbara personlighet.

Nog verkar han vara ett litet busfrö? Det blev tydligt när han gjorde tummen upp till fotografen när granarna togs emot:

Annons
Drottning Silvia poserar med sina barnbarn
Prins Julian – ett riktigt charmtroll!Jonas Ekströmer/TT

Vi glömmer inte heller när prinsen spexade loss på slottsbalkongen under kungens 77-årsfirande där han riktigt stal showen!

Prins Julian vinkar från slottsbalkongen
Prins Julian vinkade och diggade till musiken under farfar kungens 77-årsfirande.Karin Törnblom/TT

Julian går en speciell framtid till mötes

Samtidigt är Julian fortfarande den yngsta i kungafamiljen och det kan därmed dröja innan vi ser lika mycket av honom som hans äldre kungliga kusiner.

Julian har ju inte heller samma framträdande roll som prinsessan Estelle, som en dag ska bli drottning och rev av sitt första kungliga uppdrag som tvååring.

Nej, Julian kan vänta sig ett liv mer i skymundan och kommer även kunna ta ett "vanligt" jobb i framtiden efter kungens beslut att krympa familjen på titlar 2019.

Foto: TTAnnons