Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan Sofias trista beslut efter tystnaden

06 nov, 2023, 18:00 

Nu har prinsessan Sofia fattat ett trist beslut.

Annons

För åtta år sedan förändrades prinsessan Sofias liv för alltid, när hon sa "ja" till sin älskade prins. Den vanliga Sofia Hellqvist blev plötsligt en prinsessa, och fick alla blickar riktiga mot sig.

Idag är Sofia trygg i rollen som kunglig, och hyllas runt om i världen för sina insatser. Men hon syns sällan i offentligheten. Nu har hon fattat ännu ett trist beslut.

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Prinsessan Sofias trista beslut

Under söndagen gjorde kungaparet och kronprinsessparet comeback efter semestern, när det var födelsedagskonsert till drottning Silvia på Drottningholm. Victoria och Daniel stod inte med i kalendern, utan dök oväntat upp, till mångas stora förtjusning.

Men det gjorde inte Sofia och Carl Philip. Ett trist beslut för alla kungafans som älskar att se Sofia i vimlet!

Annons

Faktum är att Sofia inte har synts till sedan den 20 oktober, och hennes nästa punkt i det officiella schemat är först den 16 november.

Däremot jobbar Sofia en hel del utöver det som står i kalendern, har hovet tidigare meddelat. Hon jobbar med prinsparets stiftelse, och tar såklart hand om sina småbarn.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia jobbar mycket i det dolda.

Prinsessan Sofias förändring i kungafamiljen

Även om vi inte ser Sofia allt för ofta, har hon som sagt hyllats för sina insatser för det svenska kungahuset. När hon exempelvis under pandemin ryckte in och hjälpte till i vården, skapade det rubriker runt om i världen.

Annons

Ja, Sofia Hellqvist från Älvdalen har blivit ett riktigt kungligt proffs. Med åren har hon också blivit tryggare och mer van i sin roll, konstaterar många som bevakar kungafamiljen.

– Hon är självsäker, mer står på egna ben, ännu mer skinn på näsan än tidigare och har lärt sig spelets regler och mekaniken, hur det funkar lite. Drar man där så händer det här eller så vidare. Hon kan liksom se hela det här spelet kring kungen och familjen, säger Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall i podcasten Monarkerna.

Foto: TT

Annons