Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Victorias överraskning efter semestern! Firar Silvias födelsedag 49 dagar för tidigt

05 nov, 2023, 18:22 

Kungafamiljen är "back in business"!

Annons

Visst såg man på kungen, drottningen, prins Daniel och kronprinsessan Victoria att de var lite extra utvilade när de fångades på bild i Drottningholms slottskyrka under söndagskvällen?

Det är ju deras första framträdande efter lite välförtjänt semester – för att kicka igång Silvias 80-årsfirande!

Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!Brand logo
Haakon: Så sjuk är Mette-Marit • Hovet bekräftar – därför jobbar inte kungafamiljen • Madeleine skapar skriverier utomlands – 3 kungliga snackisar från vecka 44!

Första bilderna på kronprinsessan Victoria efter semestern

I år kom det kungliga födelsedagsfirandet lite extra tidigt. Drottning fyller ju jämt i år, och det firar hon mitt i julmyset den 23 december.

Annons

Under söndagen tjuvstartades det hela med en födelsedagskonsert på Drottningholm och kungaparet satt givetvis på hedersplats uppe på balkongen. Silvia är ju kvällens huvudperson!

Prins Daniel, drottning Silvia, kungen och kronprinsessan Victoria i Drottningholms slottskyrka
Huvudpersonen Silvia var smashing i ceriserosa!
Kungen och kronprinsessan Victoria i Drottningholms slottskyrka
Victoria – kvällens stora överraskning!
Annons
Inuti Drottningholms slottskyrka
Här inne ljöd det ljuva toner under söndagen.

Och dessutom gjorde kronprinsessparet ett överraskningsframträdande: bara kungaparet stod med i den officiella kalendern! Detta är första bilderna på Victoria och Daniel sedan höstlovet.

Den här konserten är en fin och uppskattad tradition i samband med drottningens födelsedag, men som brukar äga rum på självaste bemärkelsedagen.

I år verkar den dock ha blivit uppskjuten, så man kan anta att den 23 december redan är fullbokad – eller så blir det dubbelt upp, eftersom hon ändå är jubilar!

Annons
En bild på Drottningholms slottskyrka utifrån
Det bubblade inne i Drottningholms slottskyrka.

Det önskar sig drottning Silvia i 80-års present

På födelsedagen kan man räkna med att kungen är sin vana trogen och förbereder ett storslaget party på Drottningholm för sin stora kärlek.

Annons

Och det finns en detalj som gör den här festen lite extra kul. Drottningholm är, som bekant, oerhört stort. Det finns 192 rum, och varje år väljer kungen ett nytt rum att hålla festen i. Ett kul och uppskattat initiativ som ger det där lilla extra!

Vad önskar sig en drottning i födelsedagspresent då? Jo, det gjorde Silvia klart redan tidig höst. Hon lät nämligen starta en insamling i sitt namn inom Radiohjälpens Världens Barn-kampanj.

– Min största önskan är naturligtvis, det skulle vara den finaste födelsedagspresenten, om vi kunde samla in pengar till dessa barn i Ukraina, sa Silvia i SVT.

Foto: TT

Annons