Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prinsessan stoppas från att skilja sig – tvingas leva i kärlekslöst äktenskap

10 sep, 2021, 08:27 
Prinsessan Caroline och furstinnan Charlene
Prinsessan är fast i ett kärlekslöst äktenskap – här är hela den tragiska berättelsen.
Annons
Charlenes alla frisyrer genom åren!Brand logo
Charlenes alla frisyrer genom åren!

Monacos kungahus är ett av Europas minsta – men också ett av de allra mest omskrivna! Vi minns alla prinsessan Grace Kelly och glamouren som omgärdade henne, ända fram till hennes tragiska död 1982.

Och just nu skvallras det mycket om furstinnan Charlene, som varit fast i Sydafrika i månader, samtidigt som det påstås att hennes äktenskap med furst Albert är på väg att fullständigt krackelera.

Prinsessan fast i kärlekslöst äktenskap

I bakgrunden till allt detta kaos hittar vi Alberts syster, prinsessan Caroline. Hennes historia är något av en tragedi. Som norska Se og hör sammanfattar den:

"Caroline är fångad i ett kärlekslöst äktenskap, med en man som hon inte har träffat på över tolv år. Varför hon inte får skilja sig från prins Ernst August är fortfarande en väl bevarad hemlighet", skriver tidningen.

Caroline och Ernst August gifte sig 1999 i ett pråligt bröllop. Familjen utökades med dottern Alexandra, innan allt gick fullständigt fel.

Annons

Ernst August utvecklade alkoholproblem och skämde ut Caroline med offentliga, skandalösa uppträdanden.

Furstinnan Charlene och prinsessan Caroline
Furstinnan Charlene och prinsessan Caroline – båda två sägs vara fast i kärlekslösa äktenskap.

Han var dessutom otrogen och efter julen 2009 såg man bilder på prinsessan Caroline ensam på skidresorten Crans-Montana. Ernst August var på “Freedom Beach” i Phuket i Thailand, där fotograferna tog bilder där prinsen kysste en ung älskarinna. Och på senare tid har hans beteende blivit än mer bisarrt. Tidigare i år dömdes han till tio månaders fängelse efter att ha slagit till en polis och hotat en annan konstapel med kniv.

– Jag vill be om ursäkt till alla inblandade, jag ångrar det jag gjort och accepterar mitt straff, sa Ernst August när domen lästes upp i rätten.

På grund av den här bakgrunden är det ingen i Monaco som missunnar Caroline om hon skulle hitta kärleken utanför äktenskapet, även om hon tekniskt sett fortfarande är gift med Ernst August. Nyligen sågs hon ombord yachten Pacha II med en okänd manlig bekant. Kanske har 62-åringen äntligen funnit lyckan igen...

Annons