Prinsessans Dianas livvakt syns för första gången på fem år – spåren som sitter kvar

21 aug, 2022, 12:00 
AvSimon Holm Stålhand

Nu syns han igen efter alla år.

Annons

Det var under 1997 som prinsessan Diana omkom i en tragisk bilolycka. Efter det har det funnits massvis med konspirationer om vad som egentligen hände den 31 augusti 1997 i Paris.

Snart har det gått 25 år efter den tragiska och fruktansvärda händelsen. I böcker, dokumentärer och filmer har man försökt kartlägga vad som gick snett den dagen. Enligt en ny dokumentär på Discovery+ hade prinsessan Diana känt sig jagad sin sista tid i livet. Redan 1995 ska hon ha informerat sin advokat Victor Mischon att folk skulle försöka göra sig av med henne.

Advokaten skrev ned uppgifterna på en lapp, som efter Dianas död räcktes över till polischefen Paul Condon. På lappen framkom det att prinsessan Diana haft flera teorier om hur hon skulle dö. Kusligt nog nämndes ”bilkrasch” som ett av alternativen.

Recept.se Nyhetsbrev

Dokumentären ”The Diana Investigations” släpps i samband med årsdagen och tar upp den polisutredning som inleddes 2004, sju år efter prinsessan Dianas död.

Annons

Tragiska dödsolyckan – han överlevde

I olyckan omkom även prinsessan Dianas pojkvän, Dodi Al-Fayed samt chauffören Henri Paul.

Men en person överlevde kraschen.

Det var prinsessan Dianas livvakt, Trevor Rees-Jones, 54, som överlevde kraschen. Men det var bara knappt.

Trevor Rees-Jones låg i koma i tio dagar, bröt varenda ben i ansiktet och fick hjärnskador, med minnesförlust. Kirurger lyckades rekonstruera hans ansikte från ett gammalt foto och använde 150 titandelar för att pussla ihop honom igen. Efter en månad på sjukhus återvände han till Storbritannien.

Trevor Rees-Jones
Trevor Rees-Jones, till vänster, var den enda som överlevde kraschen.

Nu har tidningen The Sun fotograferat honom – för första gången på fem år.

Bilderna visar den förre livvakten när han väntade i bilen medan hans familj handlade i Shropshire. Det går fortfarande att se märkena i hans ansikte, som en plågsam påminnelse om den tragiska dödskraschen för 25 år sedan.

Annons