Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prislappen avslöjad – här är Victorias lyxiga sommarbåt

10 jun, 2024, 19:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Vilken pangsommar i lyxiga båten det kommer bli för Victoria och familjen!
Annons

Sommaren närmar sig med stormsteg vilket innebär sommarledigt för många svenskar.

Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagenBrand logo
Vilken folkfest! Här firar Victoria och Daniel nationaldagen

Så firar Victoria sin födelsedag

Och vår kära kungafamilj är inget undantag. Som tidigare somrar kommer även denna att spenderas en hel del på deras älskade Öland.

Veckan omkring den 14 juli blir extra speciell i år. Då fyller kronprinsessan Victoria 47 år och i vanlig ordning firas hon med dunder och brak under Victoriaveckan, där firandet kulminerar med Victoriakonserten på Victoriadagen den 14 juli.

Annons

Är man kronprinsessa så är man!

Prinsessan Madeleine med familj firar Victoria

Men anledningen till att firandet, och sommarledigheten, i år blir extraordinärt är för att prinsessan Madeleine med familj denna sommar flyttar hem till Sverige. Det innebär att det blir en lång och härlig ledighet tillsammans med hela kungafamiljen!

Victorias lyxiga båt

Som bekant är ju våra svenska kungligheter mycket intresserade av den svenska naturen, inte minst Victoria. Därför passade det som handen i handsken att införskaffa sig ett riktigt vrålåk att ta med ut på det svenska vattnet.

Annons

För lite över fyra år sedan blev Victoria och prins Daniel ägare av en Nimbus 365 Coupé – med en prislapp på fyra miljoner kronor.

Så ser Victorias lyxiga båt ut

Det är en familjevänlig båt med en längd på tio meter och bredd på drygt fyra meter som kronprinsessparet tagit med sig sina två barn på vid flera tillfällen, bland annat till Göteborg sommaren 2019 och Kyrkesund på Tjörn.

Och vill de så kan de ta med sig vänner och familj, det finns nämligen plats för sex personer att sova ombord och totalt åtta personer får befinna sig i båten samtidigt.

Där kan de glassa sig med ett ordentligt soltak, och i det lilla pentryt kan de ordna en riktigt god semesterlunch.

Vilken sommar de har framför sig!

Annons