Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Privata festbilden på kronprinsessan Victoria – helt oigenkännlig

25 apr, 2022, 20:12 
AvIndra Nordemar

Kronprinsessan Victoria är inte sig lik på den festliga bilden.

Annons
Det här är kronprinsessan VictoriaBrand logo
Det här är kronprinsessan Victoria

Kronprinsessan Victoria föddes rakt in i rampljuset. Redan som 19 dagar gammal skapade hon en mediestorm då kungen och drottningen visade upp sin lilla prinsessa för världen.

Kronprinsessa blev hon inte förrän ett par år senare då Sverige fick kvinnlig tronföljd, med retroaktiv verkan.

Sedan dess har drottningskolan pågått, en tung roll att bära, men Victorias vardag. Men det innebär också att hon gått miste om många "ungdomliga" upplevelser – men inte alla!.

Nu har det dykt upp en bild på kronprinsessan – och det är en sida av Victoria som vi inte ofta får se.

Kronprinsessan Victorias ovanliga – och vanliga liv

Året var 1995 och Victoria hade nyligen fyllt 18 år. Hon hade hållit sitt första tal till nationen och kungen, och var redo att rycka in som vikarie för sin pappa vid behov.

Annons

Men trots myndig och större ansvar ansåg hon sig vara en "rätt normal tonårstjej".

– Jag har ju supervanliga kompisar och jag är vanlig med dem, och jag är vanlig annars också, egentligen, sa hon i tonåren till SVT.

Ja, så var det ju faktiskt. Victoria gick i skolan som alla andra, även om hon i viss mån blev särbehandlad. Hon umgicks med vänner och var med på olika festligheter – men det var inte ofta som denna sida av Victoria visades offentligt.

Men för den som letar noga går bildbevisen att finna!

Kungafamiljen på väg till Victorias studentmottagning, 1996.

Festbilden på Victora – helt olik sig!

1996 vankades det student från Enskilda gymnasiets natur- och samhällsvetenskapliga program. På bilder syns en överlycklig Victoria, men firandet blev kanske aningen lugnare än vännernas.

Annons

Victoria åkte genom stan till sin studentmottagning på slottet med sin mamma drottning Silvia, syster prinsessan Madeleine, brorsan prins Carl Philip, och så klart sin pappa kungen, som körde den röda cabrioleten.

Men när det var vännen Sophie Mörners tur att springa ut, ja då blev firande lite vildare, och Victoria passade då på att festa till det. På studentflaket syns en glad och neddränkt (!) kronprinsessa, ja de flesta vet ju hur det kan se ut på flak, då alkoholhaltiga drycker sprutas kors och tvärs.

Kronprinsessan Victorias vilda fest på vännens student.

Foto: TT

Annons