Kungens oro för TV4-stjärnan efter chocksamtalet

Kungens oro för TV4-stjärnan efter chocksamtalet

Kungen tilldelade TV4-profilen diplom efter lyckade prestationen – men då väcktes en stor oro.

De senaste åren har Karl Fredrik Gustafsson blivit en florist-guru med hela svenska folket. Vid flera tillfällen har han dykt upp i program som Nyhetsmorgon och Mandelmanns Gård för att sprida sina kunskaper.

Men hans stora genomslag var efter det egna programmet Karl Fredrik på Österlen, där tittarna får ta del av hans och fästmannens liv på 1600-talsgården i lilla Eklaholm.

Sedan dess har Karl Frederik även fått en speciell koppling till kungen – vilket tittarna nu får bevittna i programmet från Skåne.

TV4-profilen inbjudan av kungen och drottning Silvia

För sjunde året i rad arrangerades "Idéträdgårdsutställningen" i Sollidens slottspark i fjol. Utställningen gick då under namnet "Inglasat", som i år blir "Inglasat 2.0".

Idéerna skapas av kända profiler – och förra året var Karl Fredrik och fästmannen Petter Kjellén inbjudna av kungaparet att presentera ett verk – och det gjorde de bra.

– Kungen och drottningen invigde och gick runt och talade med oss. Han var imponerad av att det hade gått så fort för oss att bygga upp växthuset, vi gjorde det på två dagar, de andra har hållit på en vecka, berättade Karl Fredrik då för Aftonbladet.

Kungens oro efter samtalet med Karl Fredrik Gustafsson

Efter presentationen av växthuset fick Karl Fredrik ett samtal från Solliden – kungen ville belöna TV4-profilen med ett diplom. Men då han inte längre befann sig på Öland fick Karl Fredrik tacka kungaparet via ett videosamtal, vilket tittarna får se i Karl Fredrik på Österlen.

– God dag ers majestäter, säger han vinkandes från sin bil.

– Det är väl inte du som kör?!, frågar då kungen oroligt.

– Kungen var ju lite orolig över att jag satt och körde samtidigt eftersom han såg att jag satt i en bil, men nej, jag lugnade kungen med att jag inte också satt och körde, säger han skämtsamt därefter i en synk.

Foto: TT

LÄS MER: Drottning Silvias sorg efter svåra sjukdomen i familjen: "Förkrossande"

LÄS MER: Let's Dance-stjärnans hälsoproblem som tittarna inte fått se – har ramlat under träningarna

LÄS MER: Lotta Engberg borta från Bingolotto - nu kommer beskedet efter skrämmande bilderna!