Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Let's Dance-stjärnans hälsoproblem som tittarna inte fått se – har ramlat under träningarna

25 apr, 2022, 16:00 

Nu berättar profilen om problemen som ställer till det i tävlingen.

Annons
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!Brand logo
Här är alla vinnare av ”Let’s dance”!

Lördagens Let's Dance-sändning var en riktig tidsresa, tillbaka till 90-talet. Dansparen tolkade årtiondet i sina danser, och kvällen avslutades med en kaxig dansduell, uppdelade i två grupper. Det var Dr Mouna som fick packa sina väskor och lämna tävlingen efter att hon ställts mot tv-profilen Markus Granseth.

Nu berättar en av de tävlande om sina hälsoproblem som hon kämpat med bakom kulisserna, och på dansgolvet.

Fick medicinsk hjälp

Let's Dance är ett underhållningsprogram, men det är också förknippat med hård träning, och det är inte sällan dansarna drabbas av olika skador. Årets säsong har dessutom drabbats av ett gäng sjukdomsfall, både Lisa Ajax och Cecilia von der Esch danspartners blev sjuka bara dagar innan sändning vilket ställde till det för dem båda.

Dr Mouna, som fick lämna programmet i helgen har också varit drabbad. Hon fick svåra smärtor, som inte avtog innan den stora livesändningen – utan tvärtom. Mouna drabbades av smärtor som tvingade ta till medicinsk hjälp.

Annons

”Jag har troligen både en revbensfraktur och muskelbristning”, skrev hon då i ett sms till Aftonbladet.

Hon lyckades dansa sig kvar, innan hon nu till slut fick lämna. Men nu har en annan dansstjärna valt att berätta om sin dolda kamp.

Tvingas äta tabletter

När Marie Mandelmann repade inför lördagens nummer fick tittarna se klipp från danssalen, och när hennes danspartner Jonathan Näslund presenterade den nya dansen blev Marie inte särskilt förtjust.

Dansnumret skulle nämligen ha massa snurrar, ett moment som Marie haft stora problem med, hon blir nämligen åksjuk.

– Jag känner mig redan illamående. Jag har ju fasat lite för de här snabba danserna, säger Marie i programmet, och vi ser henne böja sig ner mot knäna.

– Min största rädsla är ju att jag kommer tappa balansen och få en black out, säger Marie.

För att hantera illamåendet har hon provat både åksjuketabletter, tuggummin, och andra huskurer mot illamående, men på klippen ser hon trots det ut att kämpa.

Annons

– Nu blir jag livrädd, avslutar hon innan paret går upp på scen.

Marie lyckades hålla sig på benen och i en intervju med Expressen efter sändningen berättar hon att hon fortfarande mår illa, trots att det gått en tid sedan hon dansade.

– Under träningarna så har vi ju ramlat för du blivit så snurrig, berättar danspartnern Jonathan för Expressen.

– När vi snurrar så måste du hålla tag i mig för annars så raglar jag runt på golvet, svarar Marie.

Hon visar även att hon på handleden under klänningsärmen har ett åksjukeband, ett slags armband som ska trycka på punkter i handleden och motverka illamående. Hittills har Marie i alla fall lyckats hålla sig på fötterna under livesändningarna, och vi får hoppas att det fortsätter så.

Foto: TT/TV4

Annons