Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Publicerar ny bild på prinsessan Diana – möts av vrede: "Stort misstag"

26 sep, 2022, 20:00 
AvIbraheem Alsalman

Nya bilden på Diana landade inte väl!

Annons
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervjuBrand logo
Prins Harrys känslosamma ord om Diana – avslöjar allt i ny skandalintervju

Det var en tidig augustimorgon 1997 som nyheten slog ned som en bomb.

Diana jagades av fotografer vilket ledde till att bilen kraschade och prinsessan förklarades död. På bilder inifrån bilen syntes Diana oroligt vända sig om mot bakrutan och spana mot förföljande paparazzis. Efter dödskraschen kom det fram att den nye chauffören, Henri Paul, var påverkad av alkohol då han hade slutat sitt arbetspass. Paul hade inte räknat med att bli inringd.

Sedan dess har böcker skrivits om Diana. Dokumentärer har gjorts och sorgen är förstås fortfarande stor.

Efter dödskraschen kom det fram att den nye chauffören, Henri Paul, var påverkad av alkohol då han hade slutat sitt arbetspass. Paul hade inte räknat med att bli inringd.

Annons

Publicerar ny bild på prinsessan Diana – möts av vrede: "Stort misstag"

Nu har en ny bild på prinsessan dykt upp i olika sammanhang. Allt har hämtats ifrån en fotoprojekt där man ställer sig frågan hur kändisar hade sett ut om de levde idag.

Det är den turkiske fotografen Alper Yesiltas som ligger bakom fotoprojektet, eller som den kallas "AI-baserat projekt". Han kallar projektet för "kända personer som inget hade hänt".

”Drivkraften bakom projektet är frågan ’hur hade dessa personer sett ut i dag om de dramatiska händelserna aldrig drabbade dem?’”, skriver Alper Yesiltas på sin sajt.

Det hela kretsar alltså kring:

Hur hade de kända personerna sett ut om de hade varit vid liv i dag?

Hittills har Alper Yesiltas lagt upp bilder på ett dussintal kändisar – och en av dem är på prinsessan Diana. Se bilden nedan!

Men bilden, som förstås är bearbetat och photoshoppat. Något som har väckt kritik i kommentarsfältet på Instagram.

Annons

"Ett stort misstag för Diana hade varit 61 i dag och hon hade då inte sett ut så gammal. Den här bilden kunde ha varit Diana när hon är 70 år", skriver en person.

"Diana hade varit 61 i dag och förmodligen hade hon tagit hand om sig själv så jag tror att hon hade sett yngre ut", lyder en annan kommentar.

Annons