Relationen mellan Madeleine och Daniel förändrad – bilden avslöjar

Prins Daniel Prinsessan Madeleine

Hur bra är egentligen relationen mellan prins Daniel och prinsessan Madeleine?

Visste du att prins Daniel har ett väldigt speciellt band till prinsessan Madeleine? Hennes insats kom att förändra hans liv – totalt: Utan Madeleine skulle han inte ha varit prins av Sverige och inte heller gift med kronprinsessan Victoria.

LÄS MER: Prins Daniel – incidenten på kungens middag

Prins Daniel Prinsessan Madeleine

Prins Daniel med sin svägerska Madeleine.

Det var nämligen prinsessan Madeleine som tipsade Victoria om gymmet Master Training på Regeringsgatan i Stockholm, och om en viss personlig tränare, den 27-årige Daniel Westling. Det här var på hösten år 2000 och kronprinsessan Victoria, 23, hade precis återvänt till Sverige efter sina år i USA.

Daniel började coacha kronprinsessan, de blev vänner, sedan ett par i hemlighet och till slut, nästan tio år senare och efter många om och men, fick de varandra den 19 juni 2010. Och inget av detta hade alltså hänt utan Madeleine.

Prins Daniel på uppdrag med prinsessan Madeleine

Men hur ser då prins Daniels och prinsessan Madeleines relation ut i dag?

Jo, bortsett från att de bor 800 mil från varandra och inte har träffats IRL på mer än ett år, så är den fylld av ömsesidig uppskattning.

De har också delat ett par minnesvärda uppdrag, bara de två. Som här i New York, hösten 2011. Daniel hade bara varit prins i ett och ett halvt år och detta var ett av hans första utlandsuppdrag på egen hand, utan tryggheten i form av kronprinsessan Victoria.

Renee Lundholm Prins Daniel Prinsessan Madeleine Farm to Fork New York

Prins Daniel och hans trygga sidekick prinsessan Madeleine på galamingel i New York 2011.

Men han hade ju ett annat kungligt fullblodsproffs vid sin sida i cocktailvimlet på Manhattan: Den extremt rutinerade prinsessan Madeleine.

Sedan dess har Daniel hunnit få tio års erfarenhet som prins och numera rattar han sin roll minst lika vant som Madeleine. När de ringer varandra numera är det ingen vågad gissning att samtalen handlar mer om tips och trix i vardagen som småbarnsförälder än om olika kungliga finesser.

Prins Daniel Kronprinsessan Victoria Prinsessan Madeleine

Daniel, Victoria och Madeleine.

LÄS MER: Daniels syster dök plötsligt upp med Victoria!

LÄS MER: Så har du inte aldrig henne: Okända ungdomsbilden på Ewa Westling

LÄS MER: Den nakna sanningen! Så långa – och korta – är kungligheterna

Foto: TT.