Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ringen som ska hålla koll på prins Daniel – nya uppgifter om mystiska smycket

11 feb, 2022, 15:30 
Prins Daniel Kronprinsessan Victoria
Det har varit mycket surr om prins Daniel och hans nya pekfingerring – men nu vet vi mer.
Annons
3 kungliga snackisar från vecka 6!Brand logo
3 kungliga snackisar från vecka 6!

Det är verkligen inte varje dag som prins Daniel dyker upp med en ny ring – och det var många som studsade till när den plötsligt satt där och glänste på hans vänsterhand.

Både för att den är ovanligt cool, för att inte säga kaxig. Och för att placeringen är högst ovanlig för en kunglighet:

Prins Daniel bär den på pekfingret.

Kronprinsessan Victoria Prins Daniel ny ring Oura smartring
Prins Daniel med sin nya ring.

Men Svensk Dam kunde först av alla lösa mysteriet.

Annons

Detta är inte ett smycke – det är en techpryl. Närmare bestämt en så kallad smartring, av märket Oura. Och den sortens ringar är just nu det ”nya heta” bland techentreprenörerna i de kretsar som Daniel rör sig.

Så när prinsen och hans Fellowship gästade Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademin i onsdags för att träffa ett gäng unga adepter, så var det en mycket nöjd Daniel som fick demonstrera hur hans hajpade ring funkar.

Prins Daniels nya ring

Oura-ringen mäter nämligen en hel radda personliga parametrar dygnet runt, och med hjälp av dem kan prins Daniel sedan hålla ett vakande öga på sitt fysiska mående:

Från hur hans stressnivå ser ut till hur han sover (ringen mäter djupsömn och REM-sömn). Han kan också läsa av sin andning, puls och hjärtfrekvens.

Oura-ring av samma typ som prins Daniel har
Oura-ringen sedd på nära håll.

Man bär den alltså för att få bättre pejl på sin hälsa, ett perfekt upplägg för kronprinsessan Victorias hälsomedvetne man.

Annons

Ja, skaparna av Oura-ringen hävdar till och med att den kan ge svar på om dess bärare håller på att bli sjuk – redan innan personen i fråga börjar känna sig dålig.

Och priset? Ja det beror lite på vilken modell och vilket utförande som Daniel har valt – men i silver går den nyaste, som kallas Oura Ring Generation 3, loss på lite drygt 3 000 kronor.

Prins Daniels smycken – visste du detta

En gång i tiden, långt innan prins Daniel ”blev officiell”, så visade han och Victoria sin kärlek genom att bära likadana breda silverarmband, enligt uppgift signerade Efva Attling och förmodligen med någon mycket privat inskription på insidan.

Daniel Westling Prins Daniel silverarmband
Daniel Westling, då 35, med sitt silverarmband.

Det armbandet har vi dock inte sett Daniel ha på länge.

Annons

Det enda smycke som han regelbundet bär – förutom sitt armbandsur – är vigselringen av platina: En vacker symbol för Victorias och Daniels äktenskapliga band som nu har suttit på hans ringfinger i snart tolv år.

Prins Daniels klocka och vigselring
Prins Daniels klocka och vigselring.

Foto: TT.

Annons