Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ryktet om prinsessan Sofias nya ring: ”Pushpresenten från Carl Philip”

24 aug, 2021, 16:15 
Prinsessan Sofia Ring
Den är stor, den är glammig. Och det viskas att det är pushpresenten från Carl Philip. Här är prinsessan Sofias nya kärleksring.
Annons
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!Brand logo
4 detaljer från prins Julians dop som du har missat!

Det var vid dopet vi först såg den. Plötsligt satt den bara där: En till synes ny – och mycket spektakulär – ring på prinsessan Sofias högra långfinger.

När hon lyfte handen och strök bort luggen från ögonen lyste ädelstenarna i sensommarsolen.

Prinsessan Sofias ringar Prins Julians dop Rykte pushpresent
Prinsessan Sofias ring i all sin glans! Snett ovanför ser du förlovningsringen och vigselringen.

Ringen är i gult guld, och den är besatt med tre maffiga stenar, som sitter sida vid sida. En intensivt grön, en som ser ut att vara transparent och en blekt blå. Ringen består också av tre ”band” – och med tanke på prinsessan Sofias tre barn så ser man lätt en symbolik: Ett för varje son.

Kanske var detta kärleksgåvan efter att Sofia hade fött prins Julian? Det som lite vulgärt brukar kallas för pushpresent av en del: En gåva som barnafadern ger den nyblivna mamman efter förlossningen för att visa sin uppskattning.

En amerikansk tradition som har hittat till Sverige på senare år, därav namnet.

Prinsessan Sofias nya ring Rykte pushpresent Prins Julians dop 2021
Prinsessan Sofia under dopceremonin – här ser du ringen från en annan vinkel.

Prinsessan Sofias förlovningsring

På den andra handen bär prinsessan Sofia sedan sju år sin förlovningsring, en dyrgrip som juvelexperten Johanna Pietsch i samband med förlovningen beskrev som en briljantslipad diamant, något under 1 carat i storlek och infattad i vitguld eller möjligtvis platina.

Annons

Denna stora sten är sedan omgiven av mindre briljantslipade diamanter, dels i ”kransen”, och dels på skenan. Och dessa stenar uppskattade Johanna Pietsch till ytterligare ca 0.80 carat.

Prinsessan Sofias förlovningsring Förlovningen 2014
Förlovningsringen.

Prins Carl Philip var för sin del lite hemlighetsfull kring förlovningsringens tillkomst, men avslöjade i alla fall att han hade varit delaktig i designen:

– Jag har inte designat ringen helt och hållet. Men jag har självklart fått lite inspiration och haft några små idéer som jag har lagt till, sa han på förlovningsdagen 2014.

Foto: TT.

Annons