Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Ryktet sprider sig kring kungafamiljen – är som man trott

20 apr, 2024, 07:00 
Vendela Lönnqvist
TT
Nu har ännu ett rykte spridits.
Annons

Ryktena kring den brittiska kungafamiljen verkar aldrig nå ett slut.

Allt hade sin början efter prinsessan Kates långa frånvaro från rampljuset till följd av hennes magoperation i januari.

Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljenBrand logo
Cancerbeskeden som skakar om brittiska kungafamiljen

Cancerkrisen i brittiska kungahuset

Några veckor efter sjukhusvistelsen började rykten hejdlöst spridas kring att Kate kan ha hamnat i koma, opererat rumpan eller till och med var död.

I samma veva gick brittiske kung Charles ut med att han drabbats av cancer. Exakt vilken form av cancer det handlar om medgav aldrig hovet, men nyheten kom strax efter hans operation för förstorad prostata.

Kates egna ord om diagnosen

Den 22 mars bröt Kate äntligen tystnaden. Det var dock inga härliga nyheter hon kom med – prinsessan har även hon fått en cancerdiagnos, något som upptäcktes under bukoperationen.

Annons

– Mitt team bestämde då att jag skulle genomgå förebyggande kemoterapi, och jag är nu i ett tidigt stadie av den behandlingen. Det här kom såklart som en stor chock, och William och jag har gjort allt vi kan för att smälta och hantera detta privat, med tanke på vår unga familj, säger Kate i en video på sociala medier.

Sedan dess har det varit relativt tyst kring prinsessans hälsotillstånd, men desto mer har vi sett av kungen, som synts vara ute och ränna tillsammans med drottning Camilla.

Folk misstänkte dubbelgångare

Men trots att Kate bekräftat diagnosen och omvärlden fått en förklaring till hennes frånvaro, har rykten fortsatt florera.

Bland annat är det många som misstänkte att videon på Kate och prins William när de lämnar en butik i Windsor egentligen var prinsparets dubbelgångare.

Annons

Det förnekar dock prinsessan Kates dubbelgångare Heidi Agan.

– Det har varit helt galet på mina sociala medier eftersom folk tror att det är jag, men det vet jag att det inte är. Jag var på jobbet då så jag vet att det inte är jag. Jag tror till 100 procent att det är Kate Middleton och William i videon. Så hon är vid liv, och det kan vi vara säkra på, säger hon till Mirror.

– Det har gått för långt. Det började som ett skämt, ”var är Kate”, men nu har det blivit ett sådant drama att det måste få ett slut.

Rykten om stort tillkännagivande

Men än finns det inget slut på konspirationerna. I veckan spreds det rykten om att BBC skulle släppa en stor nyhet kring brittiska kungafamiljen under onsdagen.

Flera medier skrev om det stundande tillkännagivandet, medan det var tyst från både kungahuset och BBC.

Och på onsdagen kom det aldrig ett stort besked.

– När väl ryktesbruket går bananas, som det har gjort kring Kate nu, är det tyvärr många osanningar som kommer fram, säger Caroline Vagle, hovexpert på norska Se & Hör, till tidningen och fortsätter:

– Jag minns liknande exempel både i Sverige och i det här landet. Där folk envist hävdar att de vet att viktig information kommer från kungahuset vid en exakt tidpunkt, men sedan händer aldrig något.

5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebildBrand logo
5 märkliga detaljer i Kates manipulerade familjebild

"Svårt att skilja på sanning och lögn"

Hon menar att det lika ofta är "påhitt som sanningar".

– Men eftersom kungligheterna sällan eller aldrig kommenterar sådana rykten är det svårt att skilja på sanning och lögn. Dessutom kan de fortsätta snurra utan att någon stoppar det, avslutar hon.

Annons