Se privata bilden! Snart går Madeleines dröm i uppfyllelse

Prinsessan Madeleines instagrambild

Prinsessan Madeleine lärde sig läsa och skriva redan innan hon började första klass. Som trebarnsmamma slår hon ett slag för hur viktigt det är att läsa högt för barnen för att de ska skapa inre bilder. Dessutom debuterar hon som barnboksförfattare och nu är det bara dagar kvar tills allt är färdigt.

Prinsessan Madeleine är numera expert på PR och marknadsföring. Instagramkontot har nu uppdateras med en bild från förlaget, där Madeleine slutför de sista detaljerna med boken Stella och hemligheten. Boken vänder sig till barn i lågstadieåldern och deras föräldrar.

Här ser vi prinsessan Madeleine, som arbetar med boken. Hon har samarbetat med Ulrika Caperius, som instagrammar om barnböcker och läsning på Bonnier Carlsen, illustratören Stina Lövkvist, språkvårdaren Marie Oskarsson och medförfattaren Karini Gustafson-Teixeira.

Ge styrka

Boken vill ge alla barn styrkan att stå upp för sig själva och kunskapen att det är viktigt att säga ifrån när något inte känns bra.

– I flera år har vi längtat efter att vår bok ska bli verklighet, säger prinsessan Madeleine i ett uttalande.

Madeleine på Childhoodgala

Vi vet ju att prinsessan Madeleine sedan länge är involverad och engagerad i World Childhood Foundation. Organisationen grundades av drottning Silvia, som inspirerat dottern till att vilja vara med och lyfta frågorna kring utsatta barn.

– Med boken vill vi belysa frågor som är svåra att prata om. Vi hoppas att boken kan bidra till samtal mellan barn och vuxna kring svåra frågor om gränsdragningar, barns rättigheter och hur man kan hantera dessa situationer, säger prinsessan Madeleine i ett pressmeddelande från Hovet.

Utan prinsesstiteln

På bokomslaget har hon droppat sin kungliga titel och står inte som prinsessa. Författare Madeleine Bernadotte står det på omslaget.

Madeleine Bernadotte

Prinsessan Madeleine sällar sig nu till den skara kungligheter som skriver barnböcker. I Norge har vi prinsessan Märtha Louise, som åkte Skandinavien runt och läste högt på scen ur sin egenskrivna sagobok Varför prinsar och prinsessor inte har krona på huvudet, om blivande kung Olav V:s ankomst till Norge 1905.

Prinsessan Märtha Louise och Adrienne Bönnelyche

Här ser vi prinsessan Märtha Louise och vår reporter Adrienne Bönnelyche på boklansering på Junibacken.

2004 skrev trebarnsmamman, prinsessan Märtha Louise, barnboken, och från 2007 har, med henne som projektledare och beskyddare, utgivningen pågått av det stora, ambitiösa sagoboksprojektet Eventyr fra jordas hjerte med en unik samling av sagoberättelser från alla världsdelar i flera volymer med illustrationer av konstnärer från olika länder.

Även prinsessan Laurentien i Nederländerna, också hon trebarnsmamma, har författat en äventyrsbok för alla små.

Prinsessan Laurentien i Nederländerna

Läs mer:

Se filmen! Ny intervju med prinsessan Madeleine

Madeleine debuterar som barnboksförfattare – men hon är inte först i tjejgänget

Nya bilderna avslöjar! Det här gjorde Sofia istället för att gå på Madeleines fest

Foto: TT, Instagram