Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Prins Harry avslöjar sanningen bakom oroväckande blixtresan till sjuke kung Charles

17 feb, 2024, 12:00 
Prins Harry pratar ut i en ny intervju om kung Charles cancerdiagnos, och anledningen bakom blixtresan till London.
Annons
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"Brand logo
Johan T Lindwall om Charles cancerbesked – och storbråket: ”Vägen till försoning?"

Det var den 5 februari som Buckingham Palace kom med chockbeskedet att kung Charles diagnosticerats med cancer. Det skedde bara dagar efter att han skrevs ut från sjukhuset efter en prostataoperation.

– Under kungens sjukhusvistelse nyligen så upptäcktes ett annat oroväckande tillstånd. Testerna som gjordes har nu visat att det rör sig om cancer, skrev hovet.

Bara timmar efter beskedet slängde sig prins Harry på ett flygplan till London från Los Angeles. Nu berättar han varför.

Därför väcker prins Harrys resa till London oro

Att en son besöker sin sjuke far är inget konstigt. Men den brittiska kungafamiljen har på senaste präglats av infekterade konflikter, och prins Harry hade inte besökt London och familjen sedan kröningen i fjol.

Annons

När uppgifterna kom att Harry åkt till London var det därför många som höjde på ögonbrynen. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall tyckte det hela var något oroväckande:

– Jag personligen tror att det här kan vara väldigt allvarligt. Det har varit väldigt infekterat mellan prins Harry och hans pappa Charles, han skulle inte kasta sig hem från USA direkt till sin pappa om det inte var så att han visste någonting som inte andra vet, sa han i Efter fem.

Kung Charles i en bil
Den senaste bilden på kung Charles, från den 13:e februari.Jordan Pettitt

Prins Harry bryter tystanden om kung Charles cancerdiagnos

I en intervju med Good Morning America pratar prins Harry för första gången om sin fars insjuknande, och resan hem. Journalisten Will Reeve frågar hur han fick nyheten.

Annons

– Jag pratade med honom.

– Och vad gjorde du sen?

– Jag hoppade på ett plan för att träffa honom så snabbt som jag kunde.

– Hur var det besöket, rent emotionellt?

– Såhär. Jag älskar min familj. Det faktum att jag kunde hoppa på ett plan och träffa honom, det är jag tacksam för.

– Vad är din syn på hans hälsotillstånd?

– Det stannar mellan honom och mig.

Reeve konstaterar sedan att sjukdomsfall kan ha en förenande effekt på en familj, och syftar givetvis på vad som pågår mellan Harry och Meghan och den brittiska kungafamiljen. Harry svarar:

– Absolut. Ja, säkert. Genom alla dessa familjer ser jag det dagligen, styrkan i familjer som går samman. Jag tror att varje sjukdom, vilken sjukdom som helst, förenar familjer. Jag ser det gång på gång, och det gör mig väldigt glad.

Foto: TT

Annons