Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen bakom prinsessan Kates val - experten uttalar sig

28 jul, 2023, 14:00 
Felicia Plåt
Kate Middleton
Kate har ofta billigare smycken. Foto: TT

Kate tänker lite annorlunda när det kommer till accessoarer.

Annons

Många kopplar att vara kunglighet med att leva i lyx och flärd. De har alltid vackra klänningar, går på stor galor och middagar och bär stora och fina tiaror. Men det betyder inte att alla väljer att ha det.

Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i JordanienBrand logo
Se kärleksgesten! Victoria & Daniel på bröllop – i Jordanien

Kritiken mot Kates val

Prinsessan Kate har tillgång till några av de dyraste och mest extravaganta smyckena i världen. Hon har haft tiaror värda flera tusentals kronor, och smycken med väldigt fina juveler. Men får prinsessan välja själv verkar det som att hon går för de lite billigare accessoarerna. Hon har exempelvis tidigare setts bära smycken från märket Zara.

Detta har hon däremot blivit kritiserad för av bland annat författaren och mode-kreatören Suzy Menkes. Hon har tidigare uttalat sig om Kate som en besvikelse när det kommer till smycken.

Annons

– Prinsessan av Wales är lite av en besvikelse när det kommer till smycken, eller hur? Hon ger intrycket att hon bara bär dem om hon absolut måste. Hon ger inte intrycket att hon älskar smycken och gillar att bära dem, har Suzy tidigare sagt.

Kate är en prinsessa av folket

Tidningen The Telegraph har gått in djupare på ämnet och försökt lista ut varför Kate väljer att bära de billiga smyckena. Flera kända kreatörer har berättat om Kates koppling till accessoarer.

– Hennes tidlösa och klassiska stil resonerar hos kvinnor, säger Morgane Sézalory, grundare av smyckesmärket Sézane, till The Telegraph.

De menar att anledningen till de billigare smyckena är för att hon är en prinsessa av folket, flera kvinnor kan identifiera sig med henne. Vilket även Se och Hör Norges kungliga reporter håller med om.

– Prinsessan Kate har alltid varit bra på att kombinera billigt med dyrt. Och jag tror att det är en av anledningarna till att hon har blivit en stilikon för människor runt om i världen. Det är lättare för människor att identifiera sig med, än om allt hon använt hade varit dyrt. Stil handlar inte heller om pengar, utan estetisk känsla, säger hon till Se och Hör Norge.

Annons