Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om Charlene – efter händelsen på sjukhuset

17 jan, 2022, 11:05 
Furstinnan Charlene
Hur kunde allt gå så fel? Ett vanligt rutinmässigt ingrepp – och nu ligger Charlenes liv i ruiner.
Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & AlbertBrand logo
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Det är snart ett helt år sedan Monacos furstinna syntes i ett officiellt sammanhang och frågan är när – och om – 43-åriga Charlene kommer att orka med sina kungliga plikter och sin gamla roll igen. Det är inga positiva signaler som kommer från hovet i Monaco.

Ett glädjebesked var i alla fall de fyra timmar som hon ska ha fått med sina sjuåringar Gabriella och Jacques under julhelgen. Då flög furst Albert in barnen till den exklusiva privata specialistklinik där Charlene vårdas sedan i mitten av november.

Det har inte bekräftats av hovet i Monaco, men ska enligt uppgift handla om Paracelsus Recovery, en rehabiliteringsklinik i Zürich i Schweiz som beskrivs som en av världens mest exklusiva.

Charlene klinik Zürich
60 mil från Monte Carlo. Enligt uppgift i flera medier befinner sig Charlene i Zürich i Schweiz.

Och allt detta på grund av komplikationerna efter en vanlig enkel tandoperation.

För det var ju så det började, hela denna långa sjukdomshistoria som har brutit ner den tidigare friska och fysiskt starka före detta elitsimmaren Charlene så totalt. Trots att hon bara är 43.

Annons

Det handlar om det rutinmässiga kirurgiska ingrepp som Charlene gick igenom för att göra plats för ett tandimplantat: Ett så kallat sinuslyft där man öppnar upp ändå fram till bihålan för att bygga på med benersättningsmaterial.

Att detta är känt beror på att Charlenes själv berättade om ingreppet i somras, i en intervju med den sydafrikanska radiostationen South Africa Radio 702.

Men efter sin ankomst till Sydafrika i maj, där hon ingick i en expedition för att rädda den utrotningshotade noshörningen, drabbades hon av en mycket komplicerad öron-näsa-hals-infektion.

– Från början var det tänkt att jag bara skulle stanna i 10-12 dagar, men så fick jag problem med trycket i öronen och läkarna konstaterade att jag hade en bihåleinfektion och dessutom en rätt allvarlig sådan, sa Charlene i radiointervjun.

Furstinnan Charlene Durban Sydafrika
Infektionen tvingade Charlene att stanna i Durban i mer än ett halvår.

Det var sedan denna svårläkta infektion som tvingade henne till flera operationer och som gjorde att hon under flera månader inte kunde äta vanlig mat, utan bara fick i sig flytande – genom ett sugrör. Och det var i sin tur detta som ledde fram till den akuta krisen i november, då furst Albert gick ut i tidningen People och konstaterade att hans hustru var helt utmattad, både fysiskt och känslomässigt.

Annons

Så mår furstinnan Charlene – får vård efter sammanbrottet

– Det blev för mycket, hon kunde varken klara det officiella, livet i stort eller ens att vara med familjen.

– Hon hade inte sovit ordentligt på flera nätter och hon åt väldigt dåligt. Och hennes viktras har gjort henne sårbar.

Sedan dess har det gått tre månader. Charlene vårdas fortfarande för sin fysiska och psykiska ohälsa, och det enda livstecknen har varit i form av några inlägg på Instagram.

Annars har tystnaden varit total.

Men på tisdag i nästa vecka fyller furstinnan Charlene 44 år, och kanske finns det ett ljus att se fram emot?

För det är nog ingen tvekan om vad som står överst på Charlenes önskelista: Att få krama sina barn.

Charlene och Albert med barnen Gabriella Jacques
Furstinnan Charlene med familjen.

Foto: TT, Eric Mathon/Palais Princier, Instagram.

Annons