Sanningen om Chris och Madeleines tunga tid ihop: "Värre än någonsin"

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har varit med om flera bakslag på kort tid.
Slå på ljud

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är den mest isolerade grenen av kungafamiljen. De var nyligen på besök i Sverige, men är nu tillbaka i Florida och vardagen där. Hur ser den då ut? Jo, på sistone har det kommit indikationer om att livet i "The Sunshine State" inte är så oproblematiskt och ljuvligt som man kan tro.

Florida har varit en av de hårdast drabbade delstaterna i hela USA under pandemin. I samband med massvaccineringen gick siffrorna ner, men på sista tiden har man sett riktigt oroväckande tendenser.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine har haft tuff tid

Aftonbladet intervjuade nyligen Cleo Löfman Lopez, sjuksköterska på akuten på Northshore Medical Center, ett stort sjukhus strax norr om centrala Miami.

– I juni hade vi för första gången noll covidpatienter och kunde stänga de renodlade covidavdelningarna. Sedan firade USA 4 juli och någon vecka senare exploderade det igen, sa Cleo då.

– Det är värre än det någonsin varit. Intensiven är full, så vi får vårda intuberade patienter på akuten och ser människor dö varje dag.

Men pandemin är inte det enda orosmomentet för Chris och Madeleine, som båda är vaccinerade. Så sent som 2019 drabbades de av ett inbrott i sitt dåvarande hem – och brottsligheten är fortfarande hög i närområdet.

Polisen inkopplad

Pinecrest-polisen erbjuder en så kallad "crime map", tillgänglig direkt via nätet. På den kan man se vilka utryckningar som polisen tvingats göra i närheten av Chris och Madeleine. Och det är ingen kul läsning. Bara de fyra senaste veckorna har polisen i närområdet tvingats hantera flera fall av inbrott, fordonsstölder, vandalism och misshandel. Tack och lov har inte Chris och Madeleine själva blivit drabbade, men det är inte ett hundra procent tryggt område de bor i, kan vi konstatera.

Florida är alltså ingen idyll, i alla fall inte ur vissa perspektiv. Frågan är om detta kan få Madeleine att börja längta hem till Sverige?

LÄS MER: Chris försvinner allt mer från Madeleine

LÄS MER: Madeleines uppdrag efter Silvias olycka

LÄS MER: Madeleines hemliga klubbar i USA – använder kodnamn

LÄS MER: Alla tecknen: Prinsessan Madeleine flyttar hem till Sverige