Sanningen om Harrys svåraste relation

Harry Meghan Kate William
Det har gått nästan 23 år sedan prinsessan Diana dog. Men ännu är sönernas, speciellt prins Harrys, relation med medierna ansträngd. I nya Svensk Dam Doku berättar vi mer.
Annons

Dianas minne lever vidare – 23 år efter hennes död. Inte minst genom barnen, Harry och William och genom fyra små barnbarnen: George, Charlotte, Louis och Archie.

William friade till Kate med Dianas ring, dessutom har han döpt sitt barn, Charlotte, till Diana i mellannamn. Han gifte sig där Diana begravdes, i Westminister Abbey och hustrun Kate bär ofta Dianas smycken. Också Harry hedrar sin mors minne.

Annons
Diana och Kate
Diana och Kate – två kvinnor med samma ring.

På en av de första Instagrambilderna han publicerade på sonen Archie syntes Dianas favoritblommor i bakgrunden.

Annons
Archie med Dianas favoritblommor.

Men sorgen efter Williams och Harrys förlorade mor är också rejält tung att bära. Fortfarande. Det märktes, inte minst, under Megxit. Kanske ligger Dianas död till grund för att Harry lämnat sin kungliga roll?

– Jag kan med all säkerhet säga att det faktum att jag miste min mamma vid tolv års ålder och därmed stängde av alla mina känslor under 20 års tid har haft en allvarlig påverkan på både mitt privatliv och även mitt jobb. Jag har antagligen varit väldigt nära en fullständig kollaps vid flera tillfällen, har Harry berättat.

– Mitt sätt att hantera det var genom att “sticka huvudet i sanden”, och vägra tänka på min mamma, för varför skulle det hjälpa mig?

Diana 1984
Diana 1984, med 2-årige William och nyfödda lilla Harry.
Annons

I många år hanterade Harry sorgen efter modern genom att stänga av. Men till slut blev det för mycket. Allt kom ikapp honom. Med sin brors stöd sökte han professionell hjälp då han var 28 år gammal och träffade en terapeut under en lång lång tid.

Williams och Harrys relation med medierna är, än i dag, inte helt oproblematisk. Detta på grund av paparazzifotograferna som de gång på gång såg sin mamma lida så mycket av.

Diana
Diana jagas av en fotograf.

I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar vi mer om denna problematiska relation.

Lyssna på Svensk Dam Doku här

Svensk Dam Doku

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

2 kommentarer till “Sanningen om Harrys svåraste relation”

  1. ellinor blomquist skriver: 10 april, 2020

    Att William gifte sig just i Westminster beror på att är tronföljare med allt vad det innebär,bl större och mer påkostat bröllop. Att kate använder Dianas smycken är av samma anledning -gift med tronföljare och troligen framtida drottning i England.


  2. Jacquetta skriver: 11 april, 2020

    Diana begravdes i Westminster Abbey. Kyrkan där hon drömde om att få gifta sig i då hon blev vuxen eftersom hennes föräldrar gift sig där. Också Charles önskade få gifta sig där. Elizabeth och Philip gifte sig där. Att låta begravningen ske i Dianas favoritkyrka Westminster Abbey var QE2s sätt att säga förlåt till Diana för att QE2 hade bestämt att vigseln skulle ske i St Pauls Cathedral pågrund av för stor mängd inbjudna gäster. Det höll på att gå likt med Williams bröllop. Men där valde man att riva flera gästlistor för att få in rätt antal gäster i den mindre Westminster Abbey. William hedrade också sin mor genom att låta döpa sönerna George och Louis i Chapel Royal i St James Palace. Dianas kista stod i Chapel Royal i väntan på begravning i Westminster Abbey. William har också hedrat Diana genom att låta döpa dottern Charlotte i St Mary Magdalene Church i Sandringham där Diana själv blev döpt. QE2s far kung George VI och ett par syskon till honom och kung Olav V av Norge är också döpta i St Mary Magdalene Church.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar