Sanningen om Harrys svåraste relation

Harry Meghan Kate William

Det har gått nästan 23 år sedan prinsessan Diana dog. Men ännu är sönernas, speciellt prins Harrys, relation med medierna ansträngd. I nya Svensk Dam Doku berättar vi mer.

Dianas minne lever vidare – 23 år efter hennes död. Inte minst genom barnen, Harry och William och genom fyra små barnbarnen: George, Charlotte, Louis och Archie.

William friade till Kate med Dianas ring, dessutom har han döpt sitt barn, Charlotte, till Diana i mellannamn. Han gifte sig där Diana begravdes, i Westminister Abbey och hustrun Kate bär ofta Dianas smycken. Också Harry hedrar sin mors minne.

Diana och Kate

Diana och Kate – två kvinnor med samma ring.

På en av de första Instagrambilderna han publicerade på sonen Archie syntes Dianas favoritblommor i bakgrunden.

Archie med Dianas favoritblommor.

Men sorgen efter Williams och Harrys förlorade mor är också rejält tung att bära. Fortfarande. Det märktes, inte minst, under Megxit. Kanske ligger Dianas död till grund för att Harry lämnat sin kungliga roll?

– Jag kan med all säkerhet säga att det faktum att jag miste min mamma vid tolv års ålder och därmed stängde av alla mina känslor under 20 års tid har haft en allvarlig påverkan på både mitt privatliv och även mitt jobb. Jag har antagligen varit väldigt nära en fullständig kollaps vid flera tillfällen, har Harry berättat.

– Mitt sätt att hantera det var genom att “sticka huvudet i sanden”, och vägra tänka på min mamma, för varför skulle det hjälpa mig?

Diana 1984

Diana 1984, med 2-årige William och nyfödda lilla Harry.

I många år hanterade Harry sorgen efter modern genom att stänga av. Men till slut blev det för mycket. Allt kom ikapp honom. Med sin brors stöd sökte han professionell hjälp då han var 28 år gammal och träffade en terapeut under en lång lång tid.

Williams och Harrys relation med medierna är, än i dag, inte helt oproblematisk. Detta på grund av paparazzifotograferna som de gång på gång såg sin mamma lida så mycket av.

Diana

Diana jagas av en fotograf.

I nya avsnittet av Svensk Dam Doku berättar vi mer om denna problematiska relation.

Lyssna på Svensk Dam Doku här

Svensk Dam Doku

Lyssna via Acast

Lyssna via Spotify

Lyssna via podcaster-appen

Foto: TT