Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Sanningen om okända kvinnan – dök upp under kungaparets festkväll

28 feb, 2022, 20:00 
AvIndra Nordemar
När kungen och drottning Silvia var ute och roade sig skymtades en okänd kvinna vid deras sida.
Annons
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!Brand logo
Tillbakablick: Här gifter sig kungen och Silvia 1976 – se magiska kärleksfesten!

Efter två år av en pandemi som vi alla kämpat oss igenom har kungaparet, liksom många andra, längtat efter att komma ut och möta kulturlivet igen.

Så när ett ypperligt tillfälle dök up här om dagen passade de på att unna sig en festlig kväll med sång och dans – och de fångades på bild!

Drottning Silvia och kungen fick även sällskap av prinsessan Christina och hennes make Tord Magnuson – men vem var den andra kvinnan som skymtades intill dem? Svensk Damtidning har svaret!

Drottning Silvias och kungens festkväll på stan

Det var på fredagskvällen, den 25 februari, som Tomas Ledin firade 70 jordsnurr och 50 år som artist med en storslagen konsert på Avicii Arena.

Tomas har länge varit en av kungaparets favoritartister och genom åren har de sett honom uppträda vid flera tillfällen – därför var det självfallet kvällen till ära!

Annons

Showen som leddes av Tilde de Paula bjöd dessutom på flera överraskningar. Bland annat dök Jill Johnson, Lena Philipsson, Niklas Strömstedt och Björn Skifs upp på scen för hylla Tomas – och både kungen och drottningen diggade med till flera av låtarna.

Okända kvinnan fångad på bild med kungaparet

Kungen, drottning Silvia, Christina och Tord satt alla högt upp på läktarna på vad som troligtvis var VIP-platser. Men det var även en annan kvinna som gjorde dem sällskap.

När ett vittne som befann sig på samma konsert lyckades fånga kungligheterna på bild skymtades nämligen en av Silvias hovdamer.

– Christina von Schwerin är drottningens hovdam sedan många är tillbaka. Hon är friherrinna och kallas ”Tinna” av den närmaste kretsen. Hon är ofta bara några steg från vår drottning, har koll på schemat, Silvias personliga tillhörigheter och behov. Under åren har Christina blivit långt mycket mer än en kollega. Silvia och Tinna är också goda vänner, som har delat många förtroliga samtal, säger Ellen Myrgård, mångårig reporter på Svensk Damtidning.

Hovdamen Christina von Schwerin med kungaparet på konsert! Foto: Privat
Kungen och drottning Silvia diggar till tonerna av Tomas Ledin.

Foto: TT

Annons