Sanningen om prins Joachims ex-fru Alexandra – dokumentet avslöjar

Grevinnan Alexandra Ex-prinsessan Alexandra

Hon tackade kaxigt nej till 3,5 miljoner om året från danska staten. Men nu visar det sig att ex-prinsessan Alexandra har en hemlig kunglig räddningsplanka.

Det var många som tyckte att det var oväntat strongt av prins Joachims ex-fru Alexandra när hon plötsligt meddelade att hon tänkte stå på egna ben rent ekonomiskt, efter 25 år med kungligt apanage.

Här var ju en kunglighet som kunde få en stor påse pengar av danska staten. Men som ändå ville försörja sig själv, trots att hon erkände att det var lite nervöst.

LÄS MER: Alexandra om skilsmässan: ”Det var ren överlevnad”

Grevinnan Alexandra Prins Joachim Prinsessan Marie Prins Nikolai

Alexandra med sin son prins Nikolai, sin ex-man prins Joachim och hans nya fru prinsessan Marie.

Den nya ordningen trädde i kraft när hennes yngste son prins Felix fyllde 18 år i somras och så här långt har hon hunnit vara självförsörjande i nio månader.

Ex-prinsessan Alexandras ekonomiska situation

Men kanske var det inte fullt så hjältemodigt som det först verkade. För nu visar det sig att 56-åriga Alexandra är helgarderad.

Skulle hon få ebb i kassan kan hon välja att återgå till den gamla ordningen, och då börjar pengarna från staten – närmare 3,5 miljoner svenska kronor per år – att trilla in på kontot igen. Det framgår av dokumentet som den danska tidningen Se og Hør har tagit del av.

Prinsessan Alexandra Prins Nikolai Prins Felix

Med sönerna, prins Nikolai och prins Felix.

Ex-prinsessan, numera grevinnan, Alexandra har nämligen inte avstått från pengarna för all framtid, som de flesta trodde, utan detta är ett avtal som löper på ett år i taget. Skulle hon ångra sig kan hon bara låta bli att underteckna det årliga formuläret och så är saken klar.

Grevinnan Alexandra – så lever hon efter skilsmässan

Lite som en trygg kunglig ”pensionsförsäkring” efter de tio år som hon hann vara gift med prins Joachim innan äktenskapet havererade och slutade i danska kungafamiljens första skilsmässa på 158 år.

Samtidigt är Alexandra en stolt och driven yrkeskvinna som alltså sätter en ära i att försörja sig själv, just nu genom jobbet på danska Bang & Olufsen, där hon har fått en specialinrättad tjänst för att profilera företagets varumärke.

Från prinsessa till PR-proffs. Men vägen har varit lång och lite krokig för Alexandra.

LÄS MER: Den nya bilden på prins Joachim väcker reaktioner

LÄS MER: Semesterlyckan – innan prins Joachims stroke ändrade allt

LÄS MER: Drottning Margrethes hemliga gömställe avslöjat!

Foto: TT.