Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Sanningen om Sofia som avslöjar allt – experterna säger samma sak

07 sep, 2023, 05:30 
Vendela Lönnqvist
Vi håller helt med!

Flera experter har liknande åsikter och tankar om prinsessan Sofia – och vi kan inte annat än hålla med.

Annons
Mac and cheese – Sofias lyxiga favoriträttBrand logo
Mac and cheese – Sofias lyxiga favoriträtt

Att gå från, näst intill, helt anonym till att bli en kunglig prinsessa är nog en historia inte många får uppleva i livet.

Då gifte sig prinsessan Sofia och prins Carl Philip

En som däremot har gått igenom just det är prinsessan Sofia, tidigare Hellqvist, som den 13 juni 2015 sa ja till hennes prins Carl Philip i Storkyrkan i Stockholm.

Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!Brand logo
Här dyker prinsessan Sofia plötsligt upp!

Prinsessan Sofia och dokusåpan

Det var en hel del skriverier och ovissheter kring Sofia när det kom ut att det var hon prinsen hade träffat, eftersom hon tidigare hade deltagit i dokusåpa-programmet "Paradise Hotel" – men fördomarna kom snabbt att försvinna.

Prinsessan Sofia har nämligen hyllats för sitt agerande som prinsessa, en roll hon snabbt blev bekväm i.

"En social talang"

Det tycker flertalet kroppsspråksexperter, bland annat journalisten Herman Lindqvist, som i en intervju med Svensk Damtidning hyllar Sofia för hennes förmåga att så hastigt kunna bli varm i (prinsess)kläderna.

Annons

– Hon är så bra socialt och fungerar i alla miljöer. Hon glider in, hon får kontakt med människor av alla samhällsklasser, inte alls hög och snorkig. Hon funkar precis som man ska vara i Sverige idag, säger han och fortsätter:

– Hon har det med sig, hon är en social talang. Hon har varit i olika miljöer och levt ett intressant liv och är väldigt intelligent. Hon förstår precis hur hon ska göra och bete sig.

Victoria hjälpte Sofia

Han menar att kronprinsessan Victoria till en början spelade en stor roll i Sofias invigning i det kungliga livet, även om Sofia var en lättlärd elev.

– Sen lärde hon sig naturligtvis av Victoria kring det här yttre med formalia och ceremonier och hur man ska röra sig i olika sammanhang, men det lärde hon sig blixtsnabbt, säger han.

Annons

Jämlikt, glatt och okonstlat

Även skådespelerskan och kroppsspråksexperten Mi Ridell, just nu aktuell med tv-programmet "Förrädarna", kan se Sofias fallenhet för det offentliga och kungliga livet.

Hon påpekar det faktum att Sofia, trots den privata uppväxten, på kort tid lyckades etablera sig som en omtyckt profil i kungafamiljen. Extra tydligt blir det när hon och Carl Philip, som oftast rör sig i mindre men fortfarande officiella sammanhang.

Deras möte med andra blir mer jämlikt, glatt och okonstlat, vilket syns på kroppsspråket – även kärleken dem emellan blir mer självklart än kungliga uppdrag som är större och mer omfattande.

Annons