Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagenSollidens slott

Sanningen om Sofias relation med Silvia – hemliga umgänget fångat på bild

03 jul, 2023, 14:00 
Felicia Plåt
Silvia och Sofia
Prinsessan och hennes svärmor har en fin relation. Foto: TT

Sofia och Silvia har en speciell relation.

Annons

Prinsessan Sofia har varit en del av den svenska kungafamiljen sedan 2015 när hon och Carl Philip hade ett magiskt bröllop i Slottskyrkan i Stockholm.

Mac and cheese – Sofias lyxiga favoriträttBrand logo
Mac and cheese – Sofias lyxiga favoriträtt

Sofias första möte med kungafamiljen

Det är alltid jobbigt att komma in i en ny familj, och komma överens med sina svärföräldrar. Tänk då att vara tillsammans med en prins eller prinsessa och ens svärföräldrar är kungen och drottningen. Vilket var precis vad som hände Sofia.

2009, i Båstad, träffade hon sin prins och redan vid första mötet sa det klick. Sedan dess har de både gifts sig och fått tre fantastiska små prinsar.

Annons

Sofia har verkligen tagit prinsess-rollen med storm och är väldigt engagerad i olika projekt. Hon jobbar både med sina egna projekt som Project Playground och Prinsparets Stiftelse. Men hon ser även alltid till att vara vid sin makes sida under andra officiella sammanhang, vilket Carl Philip är tacksam för.

Kungafamiljens hus på franska rivieran

Några som också ser Sofias hårda arbete och uppskattar det är just hennes svärföräldrar, kungen och drottningen. Vi ser dem ständigt tillsammans på olika bilder, men de avslöjar inte särkilt mycket om deras relation till sin svärdotter. Men under förra året blev det annorlunda.

Villa Mirage
Fina Villa Mirage.

Kungafamiljen har ett hus på franska rivieran, Villa Mirage, som de gärna besöker under sommarlovet. Första gången Carl Philip tog dit Sofia fotograferades dem ombord på kungens egna båt Polaris vilket var ett tecken på att Sofia var accepterad av familjen.

Annons
Sofia och Silvia
Svärmor och svärdotter verkar ha det riktigt trevligt ihop. Foto: EliotPress / MEGA

Sedan dess har paret fortsatt att åka ner tillsammans med sina söner och även i sällskap av kungen och drottningen. Senast vi såg dem i St Tropez var under förra sommaren. Då kunde vi se hela familjen samlad tillsammans med kungen och drottningen.

Kungafamiljen
Här är familjen på båten Polaris. Foto: EliotPress / MEGA

Sofia och Silvias relation

Det är riktigt härliga sommarbilder på båten Polaris och man kan verkligen se Sofias kärlek till sina svärföräldrar och vise versa. Speciellt Sofia och Silvia. Man kan verkligen se att de trivs i varandras sällskap och Silvia ser nog Sofia som sin egen dotter.

Annons

Nu får vi se om prinsparet åker till Franska rivieran i år igen. Chanserna är stora och troligtvis följer kungen och drottningen med sin kära son och svärdotter.

Annons