Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Se bilderna! Prinsessan Madeleines comeback på galan i natt

20 nov, 2020, 17:59 
Prinsessan Madeleine Childhoodgalan 2020
Prinsessan Madeleine hyllade mamma Silvia – och hennes strålglans nådde världen hemifrån Miami. Se bilderna från Childhood-galan här!
Annons
Styla håret kungligt med Björn Axén – inspirerat av Madeleines HollywoodsvallBrand logo
Styla håret kungligt med Björn Axén – inspirerat av Madeleines Hollywoodsvall

Vilken comeback! Prinsessan Madeleine glänste i bronsfärgat siden när USA-avdelningen av mamma Silvias World Childhood Foundation i natt svensk tid anordnade sin årliga Thank You-gala – och hon hyllade mamma Silvia i sitt fina tal.

Den här galan är i vanliga fall en hösttradition som älskas av New York-societeten, som både gillar välgörenhet och Sveriges kungafamilj. I år kunde smokingfesten dock bara äga rum digitalt och den glammiga middagen var förvandlad till en timslång direktsänd webbgala.

Den drog i gång vid 19.00-tiden på kvällen, det vill säga mitt i natten svensk tid, och det var prinsessan Madeleine, 38, och hennes gäng från Childhood USA, som höll i trådarna.

Drottning Silvia, som i vanliga fall brukar vara på plats på Manhattan den här dagen, deltog digitalt från slottet, men hade bytt om till lila sidenvolanger och satt på sig sina maffigaste briljantörhängen.

Drottning Silvia Childhoodgalan 2020
Det gnistrade om drottning Silvia!

Nu inleddes den digitala galan med att drottningen hälsade ”gästerna” välkomna, ett fyra minuter långt och brinnande engagerat tal.

Annons

Och galan blev stjärnspäckad, även om den var digital: Hollywoodstjärnorna Russell Crowe, Bryan Cranston, Forest Whitaker och Julia Stiles var med digitalt för att visa sitt stöd för drottning Silvias Childhood, och för musiken stod svenska stjärnorna Zara Larsson och Seinabo Sey.

En annan av kvällens höjdpunkter kom sedan under prisutdelningen av 2020 års Childhood ThankYou Award, ett pris som gick till den amerikanska filmproducenten Jennifer Fox för filmen The Tale, som sätter fokus på de globala problemen med sexuellt utnyttjande och exploatering av barn.

Syftet med denna välgörenhetsgala var som vanligt att samla in pengar till World Childhood Foundation USA:s arbete med att förebygga våld och sexuella övergrepp mot barn: ”Childhoods vision är att alla barn har rätt till en barndom fri från sexuella övergrepp, exploatering och alla former av våld” skriver kungahuset på sin hemsida.

Prinsessan Madeleine och Childhoodpriset 2020

Prinsessan Madeleine

Sedan prinsessan Madeleine flyttade till Miami – och sedan kungen bantade kungahuset – är det Childhood som står i centrum för prinsessan Madeleines amerikanska jobbvardag. Bland annat sitter hon i juryn för Childhood-priset som i år går till en person inom socialtjänsten. Vinnaren tillkännages vid prisutdelningen den 21 december.

Foto: TT, Victor Ericsson/Kungliga Hovstaterna.

Annons