Se nya bilderna - kungen och drottningen strålar på besöket i Örebro!

12 maj, 2023, 13:52 
AvFelicia Plåt
Kungaparet
Kungaparet är i Örebro. Foto: TT

Här anländer kungen och drottningen i Örebro.

Annons

Nu är det dags igen! Kungen och drottningen gör ännu ett länsbesök för att fira kungens 50 år på tronen. Denna gången bär resan av mot Örebro där kungaparet kommer ha en fullspäckad dag framför sig.

Sötchock när kungen firades av de allra minsta!
Sötchock när kungen firades av de allra minsta!

Kungen 50 år i Örebro

När de anlände till Örebro fick de sig ett varmt välkomnande av landshövding Lena Rådström Baastad och kommunstyrelsens ordförande John Johansson. Och paret såg verkligen glada ut när de klev ut ur tåget på stationen.

Silvia
Silvia strålade i Örebro.

Under första delen av dagen mötes de av både musik och dans från kulturskolan och fick även gå på en fotoutställning. Och fotoutställningen avbildade ingen mindre än kungen själv. Fotoutställningen heter Kungen i Örebro län - 50 år av besök, och är en blandning med bilder från hans tidigare besök i staden och hälsningar från kulturskolans elever.

Annons
Recept.se Nyhetsbrev

"Kungen är min vän"

Sedan var det dags för promenad genom Slottsparken och kungaparet strålar verkligen. Och de möttes av flera viftande svenska flaggor på vägen. Det stod flera kungliga fans som ville få en skymt av kungligheterna. Vissa fick se kungaparet för första gången vilket verkade vara ren lycka.

Kungaparet
Detta var det nionde stoppet på turnén.

– Det här är första gången jag ser en kung och drottning i hela mitt liv. Jag har längtat till denna dagen. Jag kommer ända från Kopparberg för att se kungen eftersom jag tycker att kungen är min vän, självklart drottningen med, säger en åskådare till Nerikes Allehanda.

Folk
Det var många på plats för att hälsa på paret.

Fick sin revansch

Kungen fick även sin revansch när han fick plantera ett Silverpäron-träd i Slottsparken, efter att det han planterade i Uppsala blev vandaliserat.

Annons
Kungen planterade ett Silverpäron.

Dagen slutade med en riktigt underhållande eftermiddag då det firades i Stadsparken. Det blev en jubileumskonsert av Örebros Studentsångare, musiker och solister - alla under ledning av Fredrik Berglund. Slutligen avslutades dagen med ett tal från kungen. Det blev både jubel och applåder när kungen gick upp på den varma scenen. I talet tackade han både sångarna och musikerna men även publiken.

– Tack Studentsångarna, men publiken var inte dålig heller, säger han följt av skratt och jubel från publiken.

Kungen
Kungen höll ett fint tal till örebroarna.

Han avslutade talet kort och gott med hälsingen:

Annons

– Ha en bra helg!

Det verkar ha varit ett riktigt lyckat besök både för örebroarna och kungaparet som nu beger sig hemåt med tåget. Nästa gång det blir länsbesök kommer det att ske i Kalmar län den 16 maj.

Annons