Se Victorias spektakulära klänning – bilderna från Nobelfesten 2021!

10 dec, 2021, 15:21 
Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Nobel 2021

Här är den – årets mest omtalade kungliga klänning. Men i år är den helt annorlunda. Se Victorias Nobelblåsa här!

Annons
Wow! Här anländer Victoria & Silvia till Nobelprisceremonin 2021
Wow! Här anländer Victoria & Silvia till Nobelprisceremonin 2021

Häng med på Nobel 2021! Kungafamiljen gjorde entré på den klassiska Nobeltiden 16.20, efter att ha visat upp sina covid-pass – precis som alla andra. Det bekräftar hovets informationschef Margareta Thorgren för Svensk Dam.

Drottning Silvia omsydd sammet Kronprinsessan Victoria Nobel 2021 Nobelklänning Pär Engsheden Retro Dior
2021 års kungliga Nobellook.

Drottningen är ytterst elegant i sitt nyligen omsydda, midnattsblå sammetsfodral med paljetter – och kronprinsessan är iförd hovdesignern Pär Engshedens version av en Dior-klänning från 1950-talet. Inte den där Nobelglansen vi är vana vid, men smashing ändå!

Drottningen är även en av de få som bär en hellång Nobelklänning. Och som dessutom toppar looken med ett par sylvassa sidenpumps med strassrosett. Heja drottningen säger vi bara!

Annons

Kronprinsessan Victoria och drottning Silvia på Nobel 2021

Kronprinsessan Victoria går som sagt mer på den sobra linjen, i en klänning som är spektakulär i all sin välskurna enkelhet.

Recept.se Nyhetsbrev

Och här ser du ytterligare en närbild på hennes lilla svarta – och på Nobelfrisyren: En låg och ovanligt ”luftig” uppsättning, jämfört med Victorias vanliga slimmade powerknut.

Kronprinsessan Victoria Nobel 2021 Nobelklänning Pär Engsheden Retro Dior
2021 års Nobelklänning på kronprinsessan Victoria – båtringad och med drapering vid höften.

I år är som sagt inga tiaror och inga aftonblåsor och det är ju lite deppigt för alla som hade hoppats på att äntligen få se lite traditionell kunglig Nobelglamour.

Men det tar drottningen och kronprinsessan Victoria igen genom att gå all in med maffiga örhängen – och genom att bära kungens briljanterade porträtt prytt av en Serafimerblå rosett på sina klänningar.

Annons
Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Accessoarer Smycken Örhängen Nobel 2021
Kungens glittriga porträtt samt örhängen modell större – när nu tiarorna fick stanna hemma.

Det blir heller ingen Nobelmiddag. Den ligger på is även i år och att den har ställts in har bara hänt några få gånger tidigare:

1956 (i protest mot Sovjetunionens invasion av Ungern), 1924 (för att inga Nobelpristagare kom) och 1907 (på grund av hovsorgen efter kung Oscar II:s död).

Under första och andra världskriget ägde heller inga Nobelfestligheter rum, och i fjol var det pandemin som satte stopp, precis som den gör i år.

Nobel 2021 Nobelceremonin Blå Hallen
2021 års Nobelprisceremoni i Blå hallen.
Annons
Nobelfesten 2019 Stockholms stadshus
...men så här festligt och fullsatt var det i Blå hallen på Nobeldagen 2019. Oj, vad vi saknar detta!

Nobel 2021: Gästernas klänningar

Och gästerna på Nobel 2021? Ja så här såg de ut, nu när klädkoden Högtidsdräkt var tillfälligt skrotad och bytt mot Mörk kostym.

Nobel 2021, Skolminister Lina Axelsson Kihlblom, Kirstine von Blixen-Finecke, kronprinsessan Victoria, utbildningsminister Anna Ekström, kulturminister Jeanette Gustafsdotter.
Från vänster: Skolminister Lina Axelsson Kihlblom, hovets first lady Kirstine von Blixen-Finecke, Victoria själv, utbildningsminister Anna Ekström och kulturminister Jeanette Gustafsdotter.
Nobel 2021 Drottningen Hugh Grants svärmor Susanne Eberstein (tidigare förste vice talman), statsfrun Anna Hamilton, hovets informationschef Margareta Thorgren
Drottningen omgiven av från vänster Hugh Grants svärmor Susanne Eberstein (tidigare förste vice talman), statsfrun Anna Hamilton och hovets informationschef Margareta Thorgren.
Annons

Foto: TT.

Annons