Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Silvia rycker ut! Drottningen akutstöttade Madeleine – plötsliga resan förvånade alla

13 nov, 2022, 10:00 

Drottningen fanns där vid Madeleines sida.

Annons
Efterlängtade återföreningen • Camillas ilska • Madeleines kusliga bild – 3 kungliga snacksiar från vecka 44!Brand logo
Efterlängtade återföreningen • Camillas ilska • Madeleines kusliga bild – 3 kungliga snacksiar från vecka 44!

Det var 2015 som prinsessan Madeleine för första gången lämnade Sverige för London, och sedan dess har kungafamiljen aldrig varit sig lik. Kungen, drottningen, kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip lever sina liv tillsammans hemma i Sverige, medan Madeleine har en vitt skild tillvaro borta i Florida.

Samtidigt har hon inte heller tittat i bakspegeln, det finns faktiskt ingenting som pekar på att prinsessfamiljen planerar att flytta hem till Sverige och familjen igen inom överskådlig tid.

Men det går inte att bortse från att det blir ensamt för prinsessan, som får se på när familjen roar sig hemma i Sverige på galor och fest. Nu har drottning Silvia i sista minuten packat sina väskor för att finnas vid sin dotters sida, bara mor och dotter.

Annons

Resar sällan hem

Madeleine och Chris trivs i den rymliga 15-rummaren i exklusiva Pinecrest. Barnen har skaffat sig sina vänner och går i skolan där, Chris kan ägna sig åt sina affärer och Madeleine får pusta ut utan att tyngas av blickar på sig.

Chris O'Neill och prinsessan Madeleine i Miami.
Prinsessan Madeleine trivs bra bland palmerna i värmen.

Men visst kan man anta att hon trots det saknar familjen, det är ju bara rampljuset hon flyr.

Familjen reser dock sällan till Madeleine i Florida, och Madeleine är oerhört sparsam med sina resor hem till Sverige. Det är stora kungliga event, somrarna på Öland eller julen i Hovstallet som lockar, men annars håller hon sig undan.

Stora skillnaden mellan syskonen

På senare tid har skillnaderna mellan Madeleine och syskonen blivit allt tydligare. Medan Victorias barn redan är vana kungliga proffs trots sin ringa ålder, fick Madeleine och Carl Philips barn sina titlar fråntagna 2019.

Annons

Trots att både Carl Philip och Madeleine påverkades av kungens beslut, syns Carl Philip fortfarande i det kungliga strålkastarljuset.

Prinsessan Madeleine, kungen, drottningen, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria
I somras var Madeleine återförenad med familjen hemma i Sverige, och hur lång tid det dröjer tills nästa gång är oklart.

För Madeleine däremot, har det däremot inneburit att hon hållit sig undan ännu mer. I år till exempel, nobbar hon Nobelfesten för första gången, och stannar i USA.

Silvia stöttar Madeleine

Men nu har drottning Silvia bestämt sig för att stötta sin dotter, och försäkra henne om att avståndet inte påverkar deras fina band. Veckan efter höstlovet åkte hon till Brasilien där även prinsessan Madeleine befann sig.

Det händer sällan, men nu fick mor och dotter äntligen spendera tid bara dem två – helt ensamma.

Allt föll ut perfekt: Chris O'Neill har fått stanna hemma med barnen i Florida, och kronprinsessan Victoria som också bokat in en resa till Brasilien var där veckan innan.

Hon träffar ju Silvia så ofta i Sverige ändå, så att flytta fram sitt besök var inte nödvändigt. Det gjorde ju också så att Madeleine fick lite egentid med sin mamma, precis som när hon bodde hemma i Sverige.

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine
Ett kärt återseende för mor och dotter.

Foto: TT

Annons